Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Preview: Fantasia (Kinect)

Walt’s aantekeningen lieten zien dat hij mensen wilde interesseren voor verschillende soorten muziek. Hij wilde kunst maken via animatie. Echte concertfilms, maar Fantasia leverde te weinig op. De makers van de game Fantasia fantaseerden erop los hoe de Fantasia serie eruit zou zien als Walt wel voldoende budget had gehad.

In plaats van Mickey, ben jij de nieuwe tovenaarshulp in Fantasia. Jij leert de magische wereld van muziek en krijgt de training die je nodig hebt. Je komt na die training in de verschillende werelden van Fantasia waar muziek een belangrijke rol speelt. Een rol om problemen op te lossen. Je speelt nummers en creëert eigen remixen. Nee, je bent niet gebonden aan klassieke muziek. De game zit juist vol met hedendaagse toppers van artiesten als Bruno Mars en klassiekers als die van Queen.

Net als Mickey gebruik je bewegingen om muziek te componeren. Deze worden vastgelegd door de Kinect sensor van de Xbox 360 en de Xbox One. Daar beperken de ontwikkelaars zich voorlopig ook toe. Er zijn geen plannen voor andere consoles.

In de game kun je steeds meer tracks unlocken. Dat doe je met prisms. De munteenheid binnen deze game. Heb je alle 30 standaard tracks vrijgespeeld, dan stopt de wereld van Fantasia nog niet. Er komen namelijk DLC. Daarnaast zijn er van iedere song verschillende remixen beschikbaar. Qua muziek hoef je jezelf dus niet te vervelen in de wereld van Fantasia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.