iPhone 5S is ’s werelds eerste 64-bit Smartphone

Apple heeft het gedaan. Het bedrijf heeft de eerste 64-bit smartphone ter wereld ontwikkeld. De supersnelle iPhone 5S. Deze snelheid haalt de nieuwe iOS smartphone uit de door Apple ontwikkelde A7 processor.

De nieuwe processor bevat 1 miljard transistors en dat staat gelijk aan twee A6 processors die we kennen van de iPhone 5 en de iPhone 5C.

iOS 7 is aangepast op deze nieuwe generatie processors van Apple. iOS 7 is dan ook in staat om zowel de oude 32-bit als de nieuwe 64-bit apps te draaien. De standaard apps in iOS zijn echter opnieuw ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de nieuwe rekenkracht.

Hoewel Apple bij de iPhone 5C voor plastic heeft gekozen, is de iPhone 5S wederom uit aluminium opgetrokken. Voor het eerst is naast een witte en een zwarte, ook een champagne-kleurige iPhone aan het kleurenpalet toegevoegd.

hero_start__keyframe

Apple stopt ook de nieuwe M7 processor in de iPhone 5S. Deze registreert en verwerkt constant alle informatie van de gyroscoop, het kompas en andere sensoren. Dit kan onder anderen gebruikt worden voor fitness apps.

Net als de iPhone 5C, krijgt ook de iPhone 5S een cameralens dat uit 5 elementen bestaat met een lichtgevoeligheid van f/2.2. Daarnaast is de sensor 15% groter geworden waardoor het gemakkelijker is om scherpe beelden vast te leggen. De snelle camera kan filmen met 120 frames per seconde, waardoor prachtige slow-motion beelden te schieten zijn. Wil je gewoon foto’s maken, dan schiet deze camera 10 beelden per seconde.

forward_billboard_tablet_p

Ook de LED flitser is door Apple aangepakt. Twee LED’s moeten zorgen voor een veel zachtere flits waardoor foto’s minder bleek worden.

Ook de vingerafdruksensor lijkt zijn retour te maken in de iPhone 5S. Deze heeft jarenlang op laptops gezeten en was daar het meet ondergewaardeerde stukje elektronica. Apple stopt deze sensor onder de home-knop en noemt het Touch ID.

smart_billboard_tablet_p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram