IFA: Sony’s DSC-QX100 en DSC-QX10 lenzen geven smartphones echte fotokracht

Sony heeft vanmiddag de DSC-QX100 en DSC-QX10 lenzen aangekondigd. Het gaat om losse lenzen die je op de body van jouw smartphone of tablet kunt plaatsen. Via WiFi vervangen de lenzen de standaard camera van jouw smartphone en voegen ze meteen echte optische zoom toe.

Samsung heeft met de Galaxy Camera en Galaxy S4 Zoom twee smartphones neergezet voor iedereen die erg graat foto’s schiet. Toch hebben ze ook een enorm nadeel. Als man moet ik namelijk verklaren waarom ik met die bobbel in mijn broek loop…

Met de nieuwe DSC-QX100 en DSC-QX10 lenzen hoeft dat niet meer. Simpelweg omdat je de lenzen op de smartphone zet wanneer je ze echt nodig hebt. Door de slimme samenwerking van WiFi en NFC is de verbinding voor non-iOS gebruikers vlot opgezet. Ook voor iOS apparaten zal de verbinding helaas wel handmatig gemaakt moeten worden.

Cyber-Shot DSC-QX10 F3.3-5.9

De DSC-QX10 heeft een 18,2 megapixel sensor met een Exmor R beeldprocessor. Een succesvolle combinatie die ook in andere Sony camera’s terug te vinden is. De Sony G lens zorgt bovendien voor 10x optische zoom. De lens beschikt ook over optische beeldstabilisatie.

Sony-DSC-QX10

Cyber-Shot DSC-QX100 F1.8-4.9

De DSC-QX100 heeft een grotere CMOS sensor met 20,2 megapixels. Ook deze lens beschikt over een Exmor R beeldsensor, maar de zoom is beperkt tot 3,6x. Ook deze lens bevat optische beeldstabilisatie.

Sony-DSC-QX100-

Over een lege accu hoef je jezelf geen zorgen te maken. Beide lenzen zijn namelijk met een eigen accu uitgerust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.