Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Philips introduceert nieuwe UHD TV’s

Ze zijn dan wel niet gebogen, maar ook Philips heeft twee nieuwe UHD TV’s naar de IFA gebracht. Het gaat om TV’s met een 165CM en 213CM beeldformaat. Beiden vallen in de 9000-serie.

De nieuwe UHD TV’s hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels en dat is viermaal de resolutie van een standaard HD TV. Door de aanwezigheid van de derde generatie Ambilight, bevatten deze TV’s aan alle kanten de bekende aura van Philips.

De TV’s zijn voorzien van upscaling voor bestaande HD content zodat je deze scherp op UHD formaat kunt kijken. Via een ingebouwde sensor stemt de TV bovendien de helderheid dynamisch af en local dimming moet zorgen voor een optimaal contrast.

Opvallend is dat Philips bij de ontwikkeling van deze TV’s ook veel aandacht heeft voor het geluid. De TV’s zijn uitgerust met zowel tweeters als woofers. Daarnaast zijn de TV’s uitgerust met het SMART TV portaal van Philips.

Met behulp van Miracast is het mogelijk om de content van je smartphone of tablet door te sturen naar de TV. Met Multi-Room viewing kan de tuner gebruikt worden om beelden via WiFi door te sturen naar andere schermen.

Beschikbaarheid

De 164CM 65PFL9708 kost €4.999. De 213CM 84PFL9708 gaat voor €14.999 over de toonbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.