Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Hands-On met de JBL Voyager

JBL introduceerde vorig jaar al een paar prachtige mobiele speakers. Speaker die klein van formaat waren, maar een sound neerzetten die we van JBL verwachten. Omdat dit prima is voor op het strand, maar je in de slaapkamer misschien iets meer van dezelfde speaker verlangt, introduceerde JBL dit jaar de Voyager. Wij mochten er alvast mee spelen.

De Voyager is in de basis een mobiele speaker zoals we wel meer hebben gezien. Hij ziet er prachtig uit en heeft in het midden toetsen om de speaker mee te bedienen. De speaker bevat ook een accu die ongeveer 5 uur meegaat. Wat mij betreft genoeg.

JBL Voyager White  Undocked

Echt bijzonder wordt de Voyager pas door haar Dock. Wanneer je de Voyager in de dock plaatst, voeg je namelijk een flinke subwoofer toe. Omdat de bediening en verbinding via de Voyager zelf verloopt, hoef je niet opnieuw met de Voyager te verbinden. Wanneer je hem in de dock plaatst, wordt de sub vrijwel meteen geactiveerd. Ik merkte hierbij slechts een heel korte onderbreking in het geluid, maar meer niet.

Wanneer je de Voyager in de dock hebt zitten, maak je gebruik van twee drivers. De Voyager zelf heeft namelijk een 42mm driver terwijl de dock over een 77mm driver beschikt.

Een voordeel van de dock is dat de Voyager meteen weer wordt opgeladen. Op die manier is de Voyager vrijwel altijd klaar voor gebruik. Dit maakt de mobiele speaker enorm betrouwbaar en dat bevalt me wel.

JBL Voyager Grey Docked

Qua geluid klinkt de Voyager ook best goed. In een open ruimte is dat natuurlijk wat lastig te beoordelen (alles klinkt slechter dat in een kamer situatie), maar ik ben alles behalve ontevreden.

Beschikbaarheid

De Voyager is vanaf oktober te koop voor €249.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.