Asus heeft de afgelopen jaren tijdens de IFA heel wat bijzondere producten gepresenteerd. Onder het motto We Transform introduceerde Asus vanavond in Berlijn een nieuwe serie opvallende producten waaronder de Transformer Book Trio met zowel Windows 8 als een Android tablet in één.

Asus Transformer Book Trio

De Transformer Trio is een opvallende verschijning. De nieuwe 11.6 inch tablet/laptop is net als andere Transformers van Asus uit elkaar te trekken. Wanneer je dit doet, hou je letterlijk een Windows 8 PC en een losse Android tablet over. Het toetsenbord is namelijk aan een ander scherm (lees TV) te hangen en dan meteen weer te gebruiken. Twee mensen kunnen dus met één Transformer aan de slag.

Asus-Transformer-Book-Trio

Doordat je twee besturingssystemen individueel kunt gebruiken, bevat het systeem ook twee keer de hoeveelheid hardware die je normaal nodig zou hebben. Zo beschikt Windows 8 over een Intel Core i(3/5/7) processor met 4GB DDR3 werkgeheugen, bluetooth 4.0, USB 3.0 DisplayPort, Micro-HDMI en een 33Wh accu.

Het Android systeem beschikt over een Intel Atom Z2760 dual-core 1,6GHz CPU met 2GB LP DDR3 werkgeheugen, bluetooth 3.0, Micro USB, een Micro-SD slot en een 19Wh accu.

Asus Transformer Book T300

Ook de T300 is een nieuwe Transformer uit de stal van Asus. Deze draait echter alleen op Windows 8 en gaat op een volle accu 8 uur mee.

Asus-Transformer-Book-T300

De Transformer Book T300 is uitgerust met een Intel Core i(3/5/7) en een Intel Graphic HD 4000 GPU voor gaming. Hij beschikt over maximaal 8GB DDR3 werkgeheugen en 64/128/256GB aan opslagruimte op een interne SSD.

Asus New Transformer Pad

Heb je liever een transformer met enkel Android, dan heeft Asus de New Transformer Pad klaarliggen. Deze tablet heeft een 10,1 inch display met een resolutie van 2560×1600. Met 300 DPI één van de betere displays in de markt.

Deze tablet wordt aangedreven door een Nvidia Tegra 4 quad-core CPU en beschikt over 2GB DDR8L werkgeheugen. Je krijgt 32/64GB aan opslagruimte op de tablet en hij heeft ondersteuning voor Micro-SDXC kaarten.

Asus-New-Transformer-Pad

Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera en aan de voorkant een 1,2 megapixel. Iets dat alle transformers van Asus gemeen hebben. Ook geniet je van USB 3.0 en SonicMaster speakers.

Het scherm heeft een accu die het 13 uur uit moet houden. In het toetsenbord zit voor nog eens 4 uur aan stroom.

Asus Zenbook UX301 UX302

Asus heeft maar één nieuwe laptop uit Korea meegenomen en dat is de nieuwe Zenbook. Deze laptops beschikken niet alleen over een aluminium bovenkant, maar deze wordt ook nog eens beschermd door Gorilla Glass 3 van Corning.

Asus-Zenbook-UX301

De nieuwe Zenbooks komen in vele configuraties op de markt met de gebruikelijke vierde generatie Intel chips.

Asus Memo Pad 8

De nieuwe Memo Pad 8 voegt volgens Asus 1 inch toe in vergelijking tot de 7 inch tablets in de markt. Onder het motto ‘je verwacht het niet’. Het display heeft met 1280×800 een nette resolutie. Onder de motorkap ligt een quad-core 1,6GHz CPU met 1GB aan werkgeheugen.

Asus-MeMO-Pad-8

Je krijgt 16GB aan opslagruimte en ondersteuning voor micro-SDXC. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera en aan de voorkant krijg je 1,2 megapixel. Daarnaast beschikt de Memo Pad 8 over Bluetooth 3.0, GPS etc.

Asus Memo Pad 10

De Memo Pad 10 wijkt nauwelijks af van de specs van de 8 behalve dan dat het scherm 10 inch is. Daarnaast is er een 8GB variant en krijg je een 2 megapixel camera aan de achterkant.

Asus-MeMO-Pad-10

Asus New Fonepad 7

Met de New Fonepad 7 wordt het tabletaanbod van Asus in de kleinere maten weer een stuk interessanter. Deze nieuwe tablet draait op Android 4.2 en loopt op een Intel Atom Z2560 1.6GHz Dual-Core CPU. Deze CPU heeft 1GB aan werkgeheugen en 8/16/32GB opslagruimte.

Asus-Fonepad-7-voorkant

Het 7 inch IPS display heeft een resolutie van 1280×80 pixels en aan de achterkant vinden we ee 5 megapixel camera. Aan de voorkant aangevuld met wederom een 1,2 megapixel model. Daarnaast zijn bluetooth, GPS e.d. aanwezig.

Asus-Fonepad-7-achterkant

Asus Fonepad Note 6

De grote verassing voor mij was de Fonepad Note 6. Eindelijk komt ook Asus met een grote smartphone waarmee je een stylus kunt gebruiken. Ideaal! Daarnaast is ook de interface flink op de schop gegaan. Het ziet er allemaal lekker fris uit.

Asus-Fonepad-Note-6_01

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een 6 inch phablet. Dit IPS display is met een resolutie van 1920×1080 Full HD en met 367 pixels per inch het meest scherpe dat ik recentelijk in deze klasse heb gezien.

Onder de motorkap ligt wederom de Intel Atom Z2560 dual-core CPU, maar nu op 2.0GHz en met 2GB aan werkgeheugen. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 16/32GB aan opslagruimte. Deze tablet heeft ook ondersteuning voor Miracast.

Wanneer deze nieuwe tablets, phablets en transformers naar Nederland komen weten we nog niet. We houden je op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.