Wacom kwam als één van de eerste grote merken met een stylus naar de iPad. Nu iedereen dit kunstje voor een kwartje kan herhalen is het tijd om te innoveren. Wacom komt met een nieuwe, drukgevoelige stylus op basis van Bluetooth 4.0.

De nieuwe Intuos Creative Stylus is voorzien van een sensor die 2048 drukniveaus kan meten en via Bluetooth 4.0 SMART naar de iPad kan verzenden. De reguliere stylus punt zorgt er voor dat de iPad weet waar die druk wordt toegepast.

Doordat er communicatie via bluetooth plaats moet vinden, werkt de Intuos niet universeel. Apple staat immers de mogelijkheid tot het gebruik van ‘drivers’ binnen iOS niet toe. Ontwikkelaars van software moeten dus een speciale API toevoegen. Wacom geeft aan dat de pen al bruikbaar is in de apps van Autodesk SketchBook Pro for iPad, ArtRage (by Ambient Design), Bamboo Paper, ProCreate (by Savage Interactive) en Psykoopaint.

Wil je de pen in een andere app gebruiken? Geen probleem. Je kunt dan alleen niet gebruik maken van de druktechnologie.

Beschikbaarheid

De Intuos is nu verkrijgbaar voor €99,90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.