Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sony introduceert connected versie van NEX-5; de NEX-5T

Alle merken hebben inmiddels spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen. Het grote voordeel van deze camera’s is het relatief kleine formaat en de creatieve mogelijkheden dankzij de lenzen. Sony maakt kwaliteiten lenzen en de keuze is enorm. De nieuwe NEX-5T camera is op vele punten verbeterd, maar vooral op gemak om foto’s te delen. Direct met anderen via NFC of via wifi op het internet. 

next5tfunc_4Draadloze verbinding met Near Field Communication
Met wifi-direct maak je een verbinding tussen de NEX-5T en je smartphone, pc of tv, zodat je draadloos foto’s kunt overbrengen. Het is ook de eerste Sony-camera met verwisselbare E-vattinglens en Near Field Communication. NFC biedt het extra gemak van een One-touch draadloze verbinding met Android-smartphones en –tablets (Android 4.0 of hoger), zodat foto’s eenvoudig zijn te delen en de camera zelfs op afstand is te bedienen. Er hoeft niets te worden ingesteld – je hoeft je telefoon met NFC alleen tegen de NEX-5T te houden en er wordt meteen een draadloze verbinding gemaakt. Met de ingebouwde Smart Remote Control kun je de sluiter vanaf je smartphone inschakelen. Ideaal voor groepsfoto’s omdat de fotograaf nu ook in beeld kan staan. Voor het overbrengen van afbeeldingen naar pc of tv vanaf een niet-NFC-smartphone of -tablet moet een wifi-verbinding worden gemaakt.

Grote sensor
Binnenin de NEX-5T bevindt zich een grote APS-C-sensor van 16,1 effectieve megapixels die meer licht opvangt dan de kleine sensor in compactcamera’s. Resultaat: foto’s van DSLR-kwaliteit en Full HD-video waarin zelfs de kleinste details te zien zijn, met zeer geringe beeldruis, voor nog scherpere opnames in schemerlicht en sfeeropnames binnenshuis.

Geavanceerde Fast Hybrid AF combineert fasedetectie-autofocus, om snel bewegende onderwerpen te traceren, met AF-contrastdetectie voor absolute nauwkeurigheid. Met deze bijzondere combinatie wordt snel en nauwkeurig scherp gesteld, welke scène ook in beeld gebracht wordt.

next5tn6_img_pcDe beste zelfportretten: ‘selfies’
Met de NEX-5T zijn eenvoudig goede foto’s van jezelf te maken. Het kantelbare LCD-scherm, is tot 180 graden omhoog te kantelen, zodat je jezelf goed kunt zien terwijl je de camera op een armlengte houdt. Dankzij de Auto Portrait mode hoef je niet meer te gokken om mooie zelfportretten te maken, de compositie wordt automatisch uitgesneden voor de beste portret- of macrofoto. De digitale ’waterpas’ zorgt voor een rechte horizon. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om artistieke creaties helemaal op eigen smaak af te stemmen. De speciale Control Dial en toewijsbare FN-knop, waarmee de meest gebruikte functies onmiddellijk op zijn te roepen, bieden extra snelheid en flexibiliteit.

next5tn7_top_imgNieuwe PlayMemories Camera Apps
Er zijn steeds meer Play Memories Camera Apps te downloaden die meer leuke en fotografische functies aan de NEX-5T toevoegen. Je kunt kiezen uit een hele reeks gratis en betaalde beeldeffecten en handige apps. De ideale manier om creatieve mogelijkheden uit te breiden naarmate je fotoambities groeien.

Er is daarnaast een nieuwe Lens Compensation-app waarmee doorgewinterde gebruikers subtiele beeldcorrecties voor verschillende lenzen doeltreffend kunnen opslaan en toepassen. Instelbare correctie kan worden toegepast om ongewenste schaduwen, chromatische afwijkingen en tonvormige vertekeningen te compenseren.

Waarschuwing
De Sony marketing machine is helemaal los gegaan op een microsite waar je een uur kunt ronddolen en je verlekkeren. Alle functies en specs zijn indrukwekkend. Filmpjes, afbeeldingen en illustraties stomen je klaar om de beurs te trekken. Wees gewaarschuwd voor je HIER klikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.