Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung introduceert de eerste kleurenlaserprinters met NFC

Met haar nieuwe C410W-series printers introduceert Samsung een primeur in de markt van kleurenlaserprinters. De printers zijn namelijk voorzien van NFC waardoor bijna alle moderne non-Apple smartphones met een enkele tik met de printer verbonden worden.

De serie, die uit drie modellen bestaat, bevat aan de bovenkant een NFC chip. Deze chip kan door NFC ondersteunende smartphones worden gescand waarna de chip de smartphone van instructies voorziet om draadloos met deze nieuwe printers te verbinden.

De drie modellen uit de serie hebben alleen een andere set functies (naast het printen natuurlijk). De C410W vormt de absolute basis en kan enkel printen terwijl de C460FW bevat ook een scanplaat zodat deze kan kopiëren en scannen. Met gebruik van de mobile print app van Samsung is het zelfs mogelijk om de faxgegevens van een contactpersoon via de smartphone naar de printer te sturen.

De serie heeft een printsnelheid van 18 pagina’s per minuut op zwart-wit. In kleur loopt de snelheid terug naar 4 pagina’s per minuut. Via diverse eco functies valt nog een kostenbesparing van 20% te behalen.

Beschikbaarheid

De C410W-serie is vanaf nu verkrijgbaar. Het basismodel kost €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.