Met de videotheken (ook van Videoland) gaat het al heel lang niet goed. Video-on-demand is hot. Voor een paar eurotjes een film kijken zonder dat je de deur uit moet. Reden genoeg voor RTL om voor een onbekend bedrag de online tak van Videoland in haar portfolio op te nemen.

Met zowel RTL24, Sizz (i.s.m. Vodafone) als RTL XL speelde RTL al langer met video on demand diensten. Nu Netflix heeft aangekondigd dat het plannen heeft voor Nederland, is de tijd rijp voor RTL om snel zelf een slag te slaan in de Nederlandse on-demand markt.

Hoewel Videoland nu enkel nog een model heeft waarbij je per film betaald, hoopt RTL snel met een all-you-can-eat model te komen dat opgewassen moet zijn tegen het aanbod van Netflix. Netflix vraagt in Amerika acht dollar per maand

Videoland zal na de aankoop behoren tot het brede portfolio online diensten van RTL Nederland Holding B.V. Hieronder vallen ook Buienradar.nl, Pepper.nl, Couverts.nl, Miinto.nl, Spelsalon.nl en Vanvoordeel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.