Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Toshiba Mini 3D Soundbar SBM1W

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact
  • Goed geluid in 3D modus
  • Mooie soundbar
  • Smartphones en tablets direct te koppelen via bluetooth

THE BAD

  • Afstandsbediening laat te wensen over
  • Trekt het niet om een grote huiskamer te vullen tijdens een film
  • Geen duidelijk zicht op welke input is geselecteerd

Tijdens het Toshiba Spot On evenement wist Toshiba mij te verrassen met het geluid dan een kleine soundbar. Het geluid van de Mini 3D Soundbar om precies te zijn. Tijd dus voor een test.

Unboxing

In de doos van de Mini 3D Soundbar van Toshiba vinden we de basskast, de soundbar zelf (te klein om een echte bass neer te zetten), een tweetal netstroom stekkers, een netstroom adapter, een tulp stereo aansluitkabeltje, een afstandsbediening en de nodige documentatie.

Toshiba-Mini-3D-Soundbar-Unboxing

Design

De basskast van de Mini 3D Soundbar is zwart en simpel qua vormgeving. Die prop je toch ergens weg, dus dat is niet erg. De soundbar staat wel in het zicht en heeft duidelijk wat meer aandacht gekregen. De afmeting is met 29x7x10 CM zeer klein te noemen.

Bediening

Bediening van de Mini 3D Soundbar gaat via de afstandsbediening of via de zilverkleurige knoppen op de soundbar zelf. Die knoppen laten je het volume aanpassen en schakelen tussen de bronnen van het apparaat. Ook kun je Bluetooth ermee aan of uitschakelen.

Toshiba-Mini-3D-Soundbar

Hoewel de Mini 3D Soundbar via een LED wel laat zien dat hij aan staat, geeft hij niet aan welke input je hebt geselecteerd. Het kan dus even zoeken zijn voor je het juiste kanaal hebt gevonden.

Afstandsbediening

Toshiba is trots op haar Chinese herkomst en dat zien we terug in de afstandsbediening van de Mini 3D Soundbar. Die is ook mini en van hetzelfde model dat we kennen van vele andere elektronica uit China. Hij is erg basic en ligt niet lekker in de hand. Door het compacte formaat loop je ook het risico deze remote snel kwijt te raken. De afstandsbediening reflecteert dan ook niet het kwaliteitsgevoel dat Toshiba met de rest van de set probeert te bereiken.

Toshiba-Mini-3D-Soundbar-Afstandsbediening

Aansluitingen

Qua aansluitingen bevat de Mini 3D Soundbar een optische, coaxiale, tulp en mini-jack aansluiting. Je kunt dus alle kanten op met deze compacte soundbar. De aansluitingen zitten op de soundbar zelf en niet op de woofer.

Toshiba-Mini-3D-Soundbar-Aansluitingen

Geluidskwaliteit

Maar hoe klinkt het? Met zoveel plastic in een audioproduct maak ik me vanzelf zorgen en dat is niet voor niets. In stereo modus is het geluid niet te harden. Wanneer ik de Mini 3D Soundbar in 3D modus zet, klinkt de Mini 3D Soundbar wel bijzonder goed. Hij maakt net zoveel indruk als bij de demo die ik van Toshiba kreeg tijdens het Spot On evenement.

Het is pas wanneer ik een film op zet en volume zoek dat de Mini 3D Soundbar wederom teleurstelt. Voor een studentenkamer maakt hij ruim voldoende geluid, maar de basskast kan mijn woonkamer helaas onvoeldoende vullen.

Conclusie

Waarom Toshiba mij de mogelijkheid geeft de 3D modus uit te zetten is mij een raadsel omdat de set alleen in deze 3D modus een mooi geluid weet neer te zetten. Ook de directe ondersteuning van vele inputs en bluetooth is mooi meegenomen. Toch neemt dit niet weg dat de afstandsbediening goedkoop aanvoelt en dat de set het bij films toch een beetje laat afweten. Mijn conclusie? Leuk voor op de studentenkamer, maar niet geschikt voor de serieuze gebruiker.

Toshiba-Mini-3D-Soundbar-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.