Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Strike Back – Seizoen 2 met 4 sterren.

The Good
  • Goede cast
  • Sterk verhaal
  • Mooie locaties
The Bad
  • De hoeveelheid sex beïnvloed het verhaal teveel


Dat producent in Amerika de bijnaam Skin-A-Max heeft gekregen bewijst Strike Back: Vengeance, het tweede seizoen van de hitserie Strike Back. De producent heeft niet alleen topacteurs en een goed script verzameld, maar grijpt ook ieder excuus aan om een blote vrouw op het beeld te knallen.

Strike Back is een Brits/Amerikaanse serie over Section 20 (onderdeel van het Britse MI:6). Section 20 bestaat uit een troep soldaten die bijzondere missies uitvoert. Het tweede seizoen brengt ons dan ook naar het hart van Zuid-Afrika. Hier blijkt Damien Scott (Sullivan Stapleton) gevangen genomen. Wanneer Michael Stonebridge (Philip Stonebridge) en sergeant Julia Richmond een reddingsactie uitvoeren, komen ze in aanraking met McMillan. Een dame die bij dezelfde groep terroristen achter een setje nucleaire ontstekers aanzit. Al snel blijkt deze dame hooggeplaatst en neemt ze de controle over Section 20 over om zo haar missie voort te zetten.

Deze ontstekers dreigen namelijk in handen te vallen van de steenrijke zakenman Conrad Knox. Aan het thuisfront loopt het ondertussen ook niet lekker wanneer de vrouw van Michael Stonebridge wordt vermoord.

Het eerste seizoen van Strike Back bestaat uit tien afleveringen. Naast de verhaallijnen over de moord op de vrouw van Stonebridge en het terugvinden van de nucleaire ontstekers, zijn er diverse kleine verhaallijnen die steeds per twee afleveringen afspelen. Ik kan dan ook aanraden dat, wanneer je de tien niet achter elkaar gaat kijken, je in ieder geval per twee afleveringen naar deze serie kijkt.

IMG_8106

Conclusie

Strike Back Seizoen 2 is een bikkelharde actieserie in Zuid-Afrika. Cinemax heeft voor deze release een sterke cast weten te selecteren en het verhaal zit goed in elkaar. Het is alleen de overdaad aan seksscènes die soms wat wringen binnen de verhaallijn van deze serie. Verder is het zeker een aanrader.

Beschikbaarheid

Strike Back Seizoen 2 ligt nu in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.