Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: NCIS – Los Angeles Seizoen 4 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • 24 prima afleveringen
  • Complexer verhaal dan we gewend zijn

THE BAD

  • Complexer verhaal dan we gewend zijn

Het is weer weekend en wat is dan lekkerder dan wegzakken bij een heerlijke crime serie? De afgelopen dagen heb ik mezelf onder mogen dompelen in de wereld van NCIS – Los Angeles. Komende woensdag ligt het vierde seizoen namelijk in de schappen.

Los Angeles is het domein van agenten G. Callen (Chris O’Donnel) en Sam Hanna (Ll Cool J). De twee werken ook in dit seizoen weer als geheim agent om de nodige moorden en andere misdaden op te lossen.

In tegenstelling tot eerdere NCIS afleveringen bevat seizoen 4 een behoorlijk complexe rode draad die door alle afleveringen heen loopt. Voor de incidentele kijker zal dit geen probleem zijn, maar de fan is dus verplicht om echt het hele seizoen op volgorde te kijken. Sla je een aflevering over loop je het risico om de volgende uitzending dingen echt te missen.

Een doorlopende verhaallijn is natuurlijk nooit vreemd geweest, maar het tilt NCIS seizoen 4 toch naar het niveau waarop je jezelf zou afvragen of je niet naar een high-end soap zit te kijken. Daarmee spreekt NCIS voor mijn gevoel voor het eerst ook echt een ander publiek aan. Hoewel deze omwending mij prima bevalt, zijn op internet ook vele fans te vinden die hier minder blij mee zijn. Gelukkig voor hun hebben de makers aangegeven dat het verhaal in seizoen 5 weer wat oppervlakkiger zal worden.

Afleveringen

De 6-DVD set bevat de volgende afleveringen:

  1. Endgame
  2. Recruit
  3. The Fifth Man
  4. Dead Body Politic
  5. Out of the Past: Part 1
  6. Rude Awakenings: Part 2
  7. Skin Deep
  8. Collateral
  9. The Gold Standard
  10. Free Ride
  11. Drive
  12. Paper Soldiers
  13. The Chosen One
  14. Kill House
  15. History
  16. Lokhay
  17. Wanted
  18. Red: Part One
  19. Red: Part Two
  20. Purity
  21. Resurrection
  22. Raven & the Swans
  23. Parley
  24. Descent

Conclusie

NCIS – Los Angeles maakt het de fan echt even lastig in dit vierde seizoen. Er wordt geëxperimenteerd in een richting die vele fans niet waarderen, maar die wat mij betreft toch ook weer niet heel slecht is. Als reviewer heb ik dan ook gemengde gevoelens over deze release. Ja, als fam moet je hem hebben. Ben je nieuw in de serie en bevalt de complexe verhaallijn je, dan weet je meteen dat dit het laatste seizoen is dat zo complex is… lastig hoor!

Beschikbaarheid

NCIS ligt vanaf 21 augustus in de schappen. Je hebt het misschien al gemerkt, hij is nog niet te koop. We wachten nog op bevestiging van een nieuwe datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.