Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

Review: MINIX gaat luid van start

Met de nieuwe NT-1 headset gaat MINIX zich voor het eerst wagen op de audiomarkt. Het design en de geluidskwaliteit bleken niets te wensen overlaten. 

MINIX NT1 headphone

 

 

 

 

 

 

 

 

Bluetooth 3.0

Na een tijdje de headset te hebben uitgeprobeerd voor geluidskwaliteit en design moest ik constateren dat ik niet meer terug wil naar een koptelefoon met draad. Wat fijn toch, een headset die doormiddel van Bluetooth connectie, muziek kon afspelen vanaf het medium. En waar het soms nog moeilijk is om een Bluetooth connectie te kunnen leggen, bleek op zowel een Apple als een Windows computer de verbinding moeiteloos gelegd te zijn. Ook op de telefoon was een connectie binnen 30 seconden gemaakt en de waar de verbinding eenmaal ‘gepaired’ is zal de eerstvolgende connectie binnen 6 seconden gelegd zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Geen draad betekend al minder ergernissen in gebruik, en blijken dan ook de knoppen op je linkerpad superhandig te werken dan is je dag helemaal rooskleurig. Bij sommige in-ears of headsets druk je bij gehele hardware pijnlijk in je oor op het moment dat je een knopje wilt in klikken, maar door de zachte kussens merk je weinig van deze interactie. De NT-1 heeft een ingebouwde microfoon die na het verbinden direct te gebruiken is als geluidsinput. Op de linkeroor-pad zijn functie buttons te vinden zoals de Power on/off knop, volumeregeling en nummerselectie. Even de nummerselectie langer ingedrukt houden en je forward de muziek lekker door.

Om je de moeite te besparen van apparaat naar apparaat over te schakelen heeft MINIX ook heel prettig een Multi-link functie ingebouwd. Deze functie maakt het mogelijk bijvoorbeeld je headset te gebruiken op de Mac terwijl je klakkeloos meldingen krijgt van inkomende telefoontjes. Eventjes leren wat de juiste knop is om een inkomende oproep op te nemen en je bent helemaal meester van de NT-1. Wat fijn toch deze simpele methodes.

MINIX NT1 headphone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geluid

Het geluid wat de NT-1 produceert is voor de prijsklasse van €49,99, een prima keuze. Door de Bass Boost krijg je een prima bass die je muziek waardig laat klinken tot aangenaam volume. Pas nadat je de volume te hoog zet begint de bass wat kracht te verliezen. Weer een reden dit limiet niet te passeren. Gadget Gear raad dit dus ook nadrukkelijk af!

Design

De NT-1 wordt momenteel verkocht in een witte en zwarte tint. Beide varianten zijn door de minimalistische vorm strak in design en prettig in gebruik. De nek van de headset is ingelegd met comfortabel zacht rubber wat langdurig dragen aangenaam maakt. Je kan de headset links en rechts gedeeltelijk uitschuiven tot een groter formaat, helaas niet al te ver.

MINIX NT1 headphone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NFC

Een leuke feature van de NT-1 is de NFC-functie. Door de ‘Near Field Communication’ is het mogelijk met compatibele apparaten, zoals de nieuwere smartphones, zeer gemakkelijk contact te leggen. Je legt de twee apparaten met de NFC-symbolen tegen elkaar aan en de verbinding is snel gelegd.

MINIX NT1 headphone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties

Na het volledige opladen van de NT-1 is de headset 10 uur te gebruiken en kan je op iOS5 en iOS6 (iPhone en iPad) de batterijstatus aflezen. Met Voice-command kan je Siri en Google Now aansturen zoek opdrachten uit te laten voeren.

Bluetooth Versie: Bluetooth V3.0+EDR
Ondersteund: HSP, HFP, A2DP and AVRCP
Impedantie: 320 + 15%
Speaker Frequency Range: 20-20KHz
Output S.P.L: 93 +/- 3db
Mic. Doorsnede: 6mm
Buttons: Volume — Up/Down; Song — Previous/Next MFB pair/answer call/reject call/end call/redial
Bluetooth Afstand: 10 meters (33 feet)
Standby tijd: Tot 250 uur
Input: DC: 5V/160mA
Microfoon: Built-in 360° Directional
Opladen: Micro USB cable
Oplaadtijd: Ongeveer 2 uur
Batterij: Polymer-Li 320 mAh, 10 uur muziek luistertijd
Afmetingen: 140 x 170 x 53 mm (B x H x D)

Conclusie

Je koopt een prima headset die voor de prijsklasse goed geluid produceert en comfortabel aanvoelt over een langere periode. Een ware reden op het MINIX-merk te volgen in de toekomst.

Bekijk ook andere producten van Minix op GadgetGear.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.