Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dead Man Down (DVD / Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Colin Farrell overtuigt wederom
  • Leuke rol voor Noomi Rapace

THE BAD

  • Het hele verhaal blijft wel cliché

Zijn vrouw en kind zijn vermoord en nu is hij uit op wraak. Dit is in het kort het verhaal van Victor (gespeeld door Colin Farrell) en klinkt zo cliché als het maar kan. Toch blijkt Dead Man Down een aangename verrassing.

We vinden Victor in een kale flat. Hij in een Hongaar die naar Amerika is gekomen voor het werk. Tegenwoordig leeft hij in een simpel flatje. Terwijl hij zich opwerkt in een bende, maakt hij contact met zijn overbuurvrouw (Noomi Rapace) . Een ooit prachtige meid die nu met een verminkt gezicht door het leven moet. Op dat moment blijkt dat de twee de nodige overeenkomsten hebben. Beiden moeten op hun eigen manier getekend door het leven en beiden zoeken ze wraak bij de daders…

In Dead Man Down laat Colin Farrell zien dat hij een overtuigende Hongaar neer kan zetten. Zijn Hongaars klinkt voor een niet-Hongaar (ik) zeer realistisch en zijn blikken geven gedurende de film een permanent gevoel van een gepijnigde man.

Zijn tegenspeelster, Noomi Rapace kennen we onder anderen van de Millennium Trilogie. Haar rol in Dead Man Down speelt ze wat minder overtuigend. Ik mis het gevoel van een door wraak verwrongen geest. Daarnaast is de make-up ook niet helemaal goed gelukt. Kinderen in de buurt zouden van haar gruwelen, maar ze blijft toch een prachtige vertoning.

Dead-Man-Down-Packshot

Extra’s

De DVD release die wij hier keken bevat geen extra’s.

Conclusie

Colin Farrell zet in Dead Man Down een prachtig stukje acteerwerk neer. Hij weet met zijn rol een enorm cliché toch enorm veel kracht bij te zetten en daarmee de film toch enorm vermakelijk te maken.

Beschikbaarheid

Dead Man Down ligt nu in de schappen. De film duurt 113 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.