Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Camera Lens Mug & Themo Lens Bottle

Terwijl de redactie lekker aan het rondstruinen is op de GamesCom heb ik vandaag twee opvallende gadgets in één review. Het gaat om de Camera Lens Mug van ThumbsUp! En de Themo Lens Bottle of Nican Lens Mug 70-200.

Nican Lens Mug 70-200

Van de twee producten is de Nican Lens Mug 70-200 de enige mok die ook bruikbaar is als thermosfles. De binnenkant bestaat dan ook uit dubbelwandig aluminium. De binnenwand is gematteerd en bevat een kleine lasnaad. Er is geen speciale coating aanwezig.

De afdichting van de fles bestaat uit een klikdop. Je hoeft hem dus niet deels open te schroeven en de vloeistof loopt er netjes uit. Prima werk.

De dop is als kop te gebruiken, maar dat zou ik zelf niet doen. De onderkant van de kop heeft om onverklaarbare reden een metalen plaat en daaromheen zitten wat afwerkingsnaden. Vrijwel onmogelijk om dat hygiënisch schoon te houden dus.

Kijken we niet naar het uiterlijk van deze fles, dan hebben we het dus over een middelmatige thermosfles. Toch heeft het uiterlijk meer te bieden dan alleen de vergelijking met een lens (wat vooral fotograven aan zal spreken). De ‘ringen’ van de lens zijn namelijk van rubber en dat ligt gewoon lekker in de hand.

Kijk ik verder naar het uiterlijk, dan denk ik dat de verdere afwerking echt nog wel wat beter kan. Zeker in vergelijking tot de Camera Lens Mug waar we het zo over hebben. De opdrukken zijn gewoon te grof en zelfs de knopjes zijn op afstand al nep. Van de twee producten zou ik deze dan ook zeker laten liggen.

Camera Lens Mug

Bij de Camera Lens Mug is het al meteen duidelijk dat er een Europees bedrijf achter zit. Hoewel we het hier in de basis over een simpele plastic beker hebben, is de afwerking helemaal top. Hier moet je echt dichterbij komen om te zien dat het niet om een echte lens gaan. Of een kenner zijn natuurlijk, want dan zie je hints in de opdruk zoals de ESF markering die duidelijk afgeleid is van Canon’s EF-S lenzen systeem.

De binnenkant is helemaal van plastic, zonder randjes. Prima schoon te maken dus. De lensdop dient om je drankje warm te houden, maar sluit de mok niet echt af. ThumbsUp geeft aan dat je hem eventueel ook als schaaltje voor koekjes kunt gebruiken ;-).

Ook de Lens Mug is uitgerust met rubber ringen. Niet alleen fijn voor de grip, maar ook handig wanneer je deze mok met warme koffie vult.

Conclusie

Beide producten komen van de zelfde distributeur, maar duidelijk van verschillende fabrikanten. De Nican Lens Mug is daarbij zo Chinees als het maar kan. Hij mist alle finesse in de afwerking en heeft een kop die ik om hygiënische redenen nooit zou gebruiken.

Hoe anders is dat bij de Lens Mug. De afwerking is top en hij is prima af te wassen. Daarnaast ligt hij lekker in de hand. Hoewel de Nederlandse distributeur alleen de zwarte versie van deze mok verkoopt, heeft ThumbsUp ook al een witte in het assortiment welke voor Canon liefhebbers wellicht een groter wannahave gehalte heeft. Daarnaast is er ook een thermosmok van gemaakt waarbij de dop wel voor echte afdichting gebruikt kan worden. De Lens Mug is in ieder geval een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.