Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Boardwalk Empire Seizoen 3 met 4 sterren.

The Good
  • Nucky is killer dan ooit
  • Nieuwe, opvallende tegenstanders
  • Ruimte voor een sterk volgend seizoen
The Bad
  • Jimmy is een groot gemis in dit seizoen
  • Soms zit er gewoon te weinig progressie in het verhaal

Wanneer ik het met mensen om me heen over Boardwalk Empire heb, krijg ik wisselende reacties. Hate it or love it lijkt de boodschap. Zelf ben ik echt een fan van de serie geworden, maar dat is puur te danken aan Steve Buscemi.

Buscemi speelt in Boardwalk Empire de uiterst corrupte politicus Nucky Thompson. Daarbij gaat het niet alleen om het aannemen van geld, maar ook als een gentleman en een gevoelsmens overkomen om geen stemmers te verliezen.

De serie speelt zich af op de Boardwalk van Atlantic City ten tijde van de drooglegging in 1922. Waar we in het eerste seizoen de start van de drooglegging meemaken, blijft alcohol ook in dit seizoen een schaars goed waarvoor ook nu weer veel bloed wordt vergoten.

Voor iedereen die de ontwikkelingen in deze gangstersoap een beetje heeft gevolgd, Margaret is aan het begin van seizoen 3 nog steeds de vrouw achter Nucky. De relatie tussen de twee staat echte op springen en dat brengt behoorlijk wat spanningen voor de politicus en zijn geliefde.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat gangster-kid Jimmy uit het script is verdwenen. Jimmy speelde in het eerste seizoen een hele belangrijke rol, maar heeft aan het einde van het tweede seizoen toch echt het veld moeten ruimen. Hierdoor ligt de focus puur op het leven van Nucky en zijn nieuwe tegenstander. Een gangster die de weg tussen Atlantic City en New York letterlijk lijkt te blokkeren.

Boardwalk-Empire-S3-Discs

Extra’s (DVD)

Voor iedereen die seizoen 2 heeft gemist, bevat seizoen 3 een recap van een kwartiertje. Hierna ben je weer helemaal up to date. Er is ook weer het nodige behind the scenes materiaal beschikbaar waar je meer te weten komt over de nieuwe karakters en hoe de show in elkaar is gezet.

Boardwalk Empire (14)

Conclusie

Seizoen 3 heeft een episch einde, maar de opbouw naar dat einde is soms wat langdradig. Jimmy is echt een gemis, maar de nieuwe, kille Nucky maakt veel goed. Seizoen 3 is niet het sterkste seizoen uit de serie, maar laat voldoende ruimte voor een sterk vierde seizoen.

Beschikbaarheid

Boardwalk Empire Seizoen 2 bevat 12 afleveringen en ligt nu in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.