Mio lanceert eigen lijn dashcams

Al jaren een succes in het corrupte Rusland, maar nu ook steeds populairder in Nederland. Ik heb het over Dashcams. Met de nieuwe MiVue-lijn komt ook Mio met een serie camera’s naar Nederland.

Mio komt met drie modellen naar Nederland. Het gaat om de MiVue 338, 358 en 388. Die laatste voegt ook GPS gegevens aan de opnamen toe en bevat een database met flitslocaties.

De Dashcams van Mio zijn uitgerust met een 3-assige G-Sensor. Deze registreert onverwachte bewegingen (zoals een crash of onverwachte rempartij). Op dat moment legt het systeem de beelden meteen vast om naderhand te kunnen worden gebruikt.

De camera’s zijn uitgerust met een lens die een bereik van 120 graden heeft en beelden worden in Full HD vastgelegd met een resolutie van 1080p met gebruik van het H.264-formaat. Door de ingebouwde accu kunnen de camera’s ook buiten te auto gebruikt worden om schade vast te leggen.

 

De camera’s worden geleverd met de MiVue Manager software. Deze helpt data uit de dashcams te analyseren om zo een goed beeld te krijgen van jouw rijgedrag. Daarnaast is het gemakkelijk om beelden van bijvoorbeeld hardrijdende agenten naar jouw Facebook door te plaatsen.

Parkeermodus

De MiVue 358 en 388 zijn uitgerust met een parkeermodus. Deze bewaakt de omgeving van de auto en filmt bij beweging. Door glazen lenzen filmen deze twee ook prima bij slecht licht.

Beschikbaarheid

De Mio MiVue 338 (2 inch display) gaat €99,99 kosten. De MiVue 358 (2 inch display) gaat voor €129,99 over de toonbank. De MiVue 388 (2,4 inch display) gaat €169,99 kosten.

2 reacties

  1. Ik heb de MiVue 388 gekocht bij miha.nl, kon het nergens anders vinden nog.
    De Mio helpdesk heeft mij voor de aanschaf overigens goed geinformeerd over dit nieuwe toestel, nix mis mee. Als ik steeds maar een helpdesk moet bellen dan betekend dat het merk veel problemen heeft bij mij (dus geen TomTom voor mij dan als ik dat hierboven lees). Dus ik koos Mio en heb geen seconde spijt gehad tot nu toe.
    De radarverklikker vind ik ideaal, ik wou eigenlijk alleen maar een dashcam hebben maar de 388 heeft dat er extra bij, super.
    Beeld is super ook ’s avonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.