Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gestures en een kantelbaar scherm in de Coolpix S6600

Met de nieuwe Coolpix S6600 tilt Nikon de reeks compactcamera’s naar een nieuwe niveau. De S6600 modellen beschikken namelijk niet alleen over een kantelbaar display, maar ook over bewegingscontrole ofwel gestures.

Het kantelbare scherm maakt het gemakkelijker om zelfportretten te maken of om foto’s vanuit extreme hoeken te maken. Wanneer je voor de voor de camera staat, is deze ook in staat om handgebaren te herkennen. Zo is het ook mogelijk om op afstand de camera te bedienen. De camera let hiervoor op de bewegingen van de palm van jouw hand. Het is zelfs mogelijk om op deze manier te zoomen.

Nikon-Coolpix-S6600-Wit

Qua fotografie beschikt de camera over een 16 megapixel backlit CMOS sensor. Nikon heeft de Coolpix S6600 bovendien voorzien van een 12x optische zoomlens. Bij het filmen maakt de camera gebruik van de ingebouwde stereo microfoon.

De S6600 is uitgerust met een serie effecten die op de foto’s toegepast kunnen worden. Zo kun je jouw foto’s bewerken nog voor je weer thuis bent van vakantie. Wil je ze vanuit jouw exotische locatie al het internet op knallen, kan dat via de ingebouwde WiFi. Foto’s worden bovendien van geotags voorzien door de ingebouwde GPS ontvangen.

Beschikbaarheid

De Nikon Coolpix S6600 ligt vanaf 22 augustus in de winkel voor €229.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.