GamesCom: War Thunder

Op GamesCom waren ook Gaijin Entertainment met hun nieuwe game War thunder, een WO II Simulator. De game wordt free to play op zowel de PC als de PS4. Een interessante game dus. De game wordt dus free to play op zowel de PC als de PS4. Qua grafics doet het echt niet onder voor een betaalde game, het ziet er namelijk strak uit. Het spel is ook crossplatform, dit betekent dus dat zowel PC gamers als PS3 gamers elkaar tegenkomen in de game. Dit is één van de redenen van Gaijin om zoveel mogelijk spelers op het strijdveld te krijgen.

tanks2

Tijdens de preview lieten ze zien dat ze ongeveer 300 verschillende vliegtuigen in hun database hebben om mee te vliegen. Als klapper op de vuurpijl kun je tijdens hetzelfde potje van vliegtuig wisselen naar tank of schip. Zowel het free to play als crossplatform werkt mee aan het feit dat ze echt willen dat zoveel mensen de game spelen zodat de spelerservaring zo goed mogelijk wordt. Je hebt dus complete vrijheid welk voertuig je bestuurt ongeacht je op de PC of de PS4 speelt. Dit kan wel eens een omslagpunt zijn dat verschillende platforms niet meer hun eigen servers hebben maar alles zoveel mogelijk crossplatform wordt.

De voertuigen hebben honderden verschillende schademeldingen. Als je een vliegtuig bestuurd en je wordt geraakt dan kun je van engine failure tot beschadigde flaps hebben. Elke mankement beïnvloed het voertuig op een dusdanige manier dat het erg realistisch overkomt. Bestuur je een tank dan heb je kans dat een treffer je geen schade oplevert omdat die net terecht is gekomen op een dik gepanserd gedeelte van je tank. Al met al hebben ze op een realistische wijze de schade weer gegeven.

Ze hebben zowel een eenvoudige besturing als een normale besturing. Eenvoudige besturing betekent dat je bijvoorbeeld met één analoge stick het hele vliegtuig kan besturen. Zeer geschikt voor gamers die nog niet zo vaak met een simulator hebben gespeeld.

212

Al met al een hele interessante titel die hoge ogen kan gooien bij elke gamer die geen of weinig geld wilt uitgeven aan een oorlogsspel. Het spel bevindt zich nu nog in alfafase aangezien ik alleen nog vliegtuigen mocht besturen de rest van het spel nog niet klaar was om bespeeld te worden.

Zeker een game om de komende tijd in de gaten te houden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.