We hebben al aardig wat headsets van Plantronics mogen reviewen en die hadden allemaal één ding gemeen. Ze waren namelijk allemaal voor één platform ontwikkeld. Met de komst van de RIG start Plantronics een lijn headsets die op niet alleen op verschillende consoles werken, maar ook met jouw smartphone of tablet.

De nieuwe RIG headsets van Plantronics zijn flexibel van opzet. Ze zijn te gebruiken tijdens het gamen, maar ook onderweg. Je krijgt er namelijk standaard een snoer met afstandsbediening en microfoon voor jouw smartphone of tablet bij.

Zit je thuis, dan sluit je de headset aan op de centrale controller van de RIG. Je krijgt dan een lange microfoon die mooi naast de mond komt te hangen. Via de RIG controller kun je het volume bepalen en bepalen hoe sterk het ingame geluid en hoe sterk stemmen mogen zijn.

De controller laat je ook toe om muziek vanaf je smartphone te laten horen. Ideaal wanneer je het niet eens bent met de muziekkeuze van de maker van de game. Met een druk op de knop valt zelfs helemaal over te schakelen naar je smartphone. Handig wanneer je een binnenkomend gesprek hebt.

Dat Plantronics een bedrijf is met veel ervaring op het gebied van audio is ook terug te vinden in de EQ functies van de RIG. De headset heeft namelijk drie verschillende profielen waardoor je de geluidservaring enigszins aan kunt passen aan jouw eigen voorkeur.

Qua afwerking is de RIG de eerste headset voor gamers die er voor mijn gevoel heel netjes uitziet. Geen overdreven kleuren en vormen, maar vooral mooi materiaalgebruik. Daarnaast zijn er leuke details in het design terug te vinden waar we het over gaan hebben in onze review van de RIG.

Plantronics wist ook te melden dat de RIG het startpunt is in deze serie headsets. Zo is een versie met Bluetooth en zelfs NFC al in ontwikkeling.

Beschikbaarheid

De Plantronics RIG ligt vanaf de herfst in de winkel en kost dan €129,99. Er is een zwarte en een witte uitvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.