Gamescom: Hands-on met Call of Duty: Ghosts

Tijdens de Gamescom kregen gamers voor het eerst de kans om hands-on te gaan met de nieuwe Call of Duty: Ghosts. In deze nieuwste CoD game is de multiplayer flink onderhanden genomen. Daarnaast is het de eerste CoD voor de next generation consoles.

Over de vraag hoe de game speelt kan ik kort zijn. De game voelt namelijk vergelijkbaar met de vorige delen behalve dan dat het er weer net iets lekkerder uitziet. Het zijn vooral de wapens en de opties om de multiplayer heen die echt even nieuw aanvoelen.

Het hele perks systeem is bijvoorbeeld op de schop gegaan. Je krijgt nu punten die over de hele linie ingezet kunnen worden om perks te unlocken. Je hoeft ook geen specifieke volgorde aan te houden. Een bepaalde perk heeft gewoon een bepaalde prijs.

Onder de nieuwe perks zit voor mij persoonlijk een heel opvallende. De On The Go perk laat je namelijk herladen terwijl je aan het sprinten bent. Nu pas? Inderdaad, dit was er één waar ik al jaren op wacht. Ook leuk is de Awareness perk. Deze lijkt erg op de Hacker perks en geeft je veel meer inzicht in de omgeving waar je speelt.

Ook de Strike Packages komen terug in Call of Duty: Ghosts. Ze zijn gecategoriseerd onder Assault, Support en Specialist. Onder Assault vinden we de Sat Com die het gebied kan scannen om vijanden te vinden. Deze is te koppelen met de Sat Com van anderen om de dekking te verbeteren. De Guard Dog zal jou waarschuwen en vijanden zo nodig aanvallen. Maniac geeft je goede bepantsering om de vijanden mee te lijf te gaan.

Onder support vinden we de Night Owl. Een drone die vijanden opzoekt en jou zal beschermen. MAAWS is een laser pointer waarmee je raketten op het doel af kunt vuren. De Helo Scout is een heli waarmee je achter de tegenstander aan kunt.

De Specialist Strike Package is mij nog niet helemaal helder, maar zal iets met jouw perks doen.

7 nieuwe game modus

Ghosts is uitgerust met 7 nieuwe game modus.

  • Search and Rescue lijkt op Search & Destroy maar laat je respawnen.
  • Cranked is een nieuwe Team Deathmatch die je per kill nieuwe mogelijkheden geeft om je vijanden aan te pakken. Je moet wel je volgende kill binnen 30 seconden hebben om te groeien. Doe je dat niet, ontplof je (serieus!)
  • Blitz is een variant op Capture the Flag. Door kleine aanpassingen ligt de snelheid echter veel hoger.
  • Squads laat je zowel online als offline spelen met een groep soldaten. Gebruik die van je vrienden of van jezelf. Speel tegen de computer of tegen je vrienden. Squads lijkt de brug te slaan tussen solo en multiplayer. Squads speel je in Squad vs. Squad, Squad Assault, Wargame en Safeguard modus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.