Gamescom: Dive, het goedkope alternatief voor de Oculus Rift

Tijdens de Gamescom was Oculus groots aanwezig om haar Oculus VR bril te promoten. Ergens achterin de zaal bleek het goedkope alternatief. De Dive. Een bril die werkt op basis van jouw Android smartphone en vooral heel goedkoop is.

Waar de Oculus en vergelijkbare producten van Sony en Epson zijn uitgerust met high-end schermen en elektronica, hebben de heren achter de Dive vooral naar een oplossing gezocht die in ieder budget moet passen. De Dive is dan ook een bril die helemaal geen elektronica bevat.

Het idee is namelijk dat jouw smartphone het zware werk gaat doen. Deze klem je dan ook met het display naar je toe in de bril van Dive. Twee verstelbare lenzen helpen je ogen daarna om op het scherm scherp te kunnen stellen waarna je een volwaardige 3D ervaring kunt beleven.

Tijdens mijn demo mocht ik met de bril op in een 3D achtbaan zitten. De software liet me vrij om me heen kijken en dat werkte erg goed. Ook om bewegingen van de bril te registreren gebruikt Dive namelijk gewoon de sensoren die al in de smartphone verwerkt zitten.

Toch heeft het geheel ook een nadeel. De kwaliteit van het display van jouw smartphone is namelijk van groot belang voor de kwaliteitservaring van de Dive. De pixels worden door de lenzen ook nog eens flink vergroot en daarmee in het geval van een Galaxy S4 toch al goed zichtbaar. De kwaliteit van brillen als de Oculus zal het dan ook nooit halen, maar voor nog geen vijf tientjes is het wel een grappige gadget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram