De dobbelsteen is nog nooit zo spannend geweest als bij de Dice+. Een dobbelsteen met multi-color LED’s, bluetooth SMART en een bonk andere technieken. Oja, hij is ook als controller te gebruiken.

Tijdens de Gamescom heb ik mogen spelen met de nieuwe Dice+ dobbelsteen. Een dobbelsteen die iets groter is dan de dobbelstenen die we bij het gemiddelde bordspel tegenkomen. Niet vreemd, want de dobbelsteen bevat echt een bonk technologie. We gaan even het lijstje af:

Communiceren doet de Dice+ met een dual-mode bluetooth 4.0 SMART chip. De smarts in de Dice+ worden geleverd door de ARM processor. Een temperatuursensor stelt vast of je de Dice in de hand hebt of dat deze op tafel ligt. Opladen gaat via de ingebouwde micro-USB poort en gekleurde LED’s achter ieder getal zijn in staat om 256 miljoen kleuren weer te geven.

DICE+inside

De oriëntatie van de Dice+ wordt gemeten door een sensor die het magnetisch veld kan meten. Een afstandssensor kan bepalen of je op de Dice+ tikt wanneer je deze als controller gebruikt. Bijvoorbeeld om te schieten in een game. Voor dat doel heeft de Dice+ ook een accelerometer aan boord.

De Dice+ gooit lekker. De witte kanten zijn zacht, maar de blauwe randen zijn van rubber waardoor de steen erg makkelijk rolt. Tijdens het gooien dempt de dobbelsteen ook de LED’s zodat je niet kunt zien welke getallen je boven hebt. Ideaal voor wanneer je met een valsspeler om de tafel zit ;-).

De Dice+ heb ik ook mogen gebruiken in een demo met een vlieggame. Ook dat was best interessant. De dobbelsteen herkende goed wanneer ik wilde schieten en het doorgeven van de gegevens van de accelerometer ging ook goed waardoor het vliegtuig mooi reageert op mijn bewegingen.

Beschikbaarheid

De Dice+ is nu via de website van Dice te koop en kost €29,99. Je krijgt er 6 gratis games bij. Meer volgen snel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.