GamesCom: Batman Arkham Origins

Na twee ijzersterke games in de Batman Arkham reeks, is het nu tijd voor het derde deel. Ten opzichte van de voorgaande delen wordt deze niet geproduceerd door Rocksteady Studios, maar door Warner Bros. Games Montréal. Een totale misser of een slimme zet?

Buitenom een nieuw verhaal heeft Batman de beschikking over nieuwe gadgets. Twee daarvan zijn The Remote Claw en The Shock Gloves, waarvan die eerste verreweg de leukste betreft. Met The Remote Claw kun je bijvoorbeeld een touw spannen tussen twee vijanden, waardoor deze naar elkaar toe getrokken worden resulterend in een knock-out. Dat zorgde absoluut voor de nodige lachwekkende situaties. De gadget kan ook gebruikt worden om een touw tussen een los object en personage te spannen met eenzelfde knock-out als gevolg. Een touw spannen tussen twee muren is ook mogelijk, zodat er voor Batman een nieuw pad gecreëerd wordt.

Batman Arkham Origins screen 01

The Shock Gloves zijn wat meer rechttoe rechtaan, maar vormen een welkome aanvulling op het bestaande arsenaal aan gadgets. Met deze handschoenen kun je elektrisch georiënteerde aanvallen blokkeren, maar ook vijanden sneller verslaan of kortsluiting op apparaten creëren. Beide nieuwe gadgets maken de reeds bekende gevechten er net dat beetje afwisselender op.

Batman Arkham Origins beloofd de speler te trakteren op spectaculaire bossfights. Zo werd het begin van een gevecht met Firefly getoond en dat zag er inderdaad veelbelovend uit. Net als de twee vorige games leek het Level Design van een hoog niveau te zijn. Ondanks alle vernieuwingen lijkt de game erg veel op haar voorgangers en voelt daardoor als meer van hetzelfde. Gezien de kwaliteit van de vorige twee games hoeft dat niet per se als negatief beschouwd te worden, maar wellicht enkele grote aanpassingen aan de stijl en looks van de game hadden geen kwaad gekund. Nu voelt het meer als een Batman 2.5 en lijkt het geen compleet nieuw derde deel.

Batman Arkham Origins screen 02

Tot slot lieten de makers zien dat ze één van de meest populaire vijanden Deathstroke als speelbaar personage in de game hebben gestopt. Hij is onder andere bruikbaar in de Challenge Maps indien je straks een Pre-Order editie van Arkham Origins in bezit hebt.

Dat Batman Arkham Origins de kwaliteit van de Batman games waarborgt viel te verwachten, maar pas als de game officieel is uitgebracht zullen we erachter komen of dit deel genoeg vernieuwing brengt om het spelen waard te zijn.

Batman Arkham Origins zal op 25 Oktober beschikbaar zijn in de winkel en als Digitale Download

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.