Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Humor met actie, Deadpool!

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • - Heel veel humor!
  • - Leuke vechtmoves.
  • - Bekende Marvelkarakters komen erin voor.

THE BAD

  • Camera werkt niet altijd even goed mee.

Highmoon Studios heeft met deze game de lachers op hun hand gekregen. De personage Deadpool weet de speler keer op keer te verassen met de idiootste dingen, dit gecombineerd met lekkere actie zorgt voor een leuke en grappige game.

Je begint het spel al met twee trofeeën, waarom? Omdat Deadpool de regisseur is van de game hij het niet zo nauw neemt met alles. Het begint dus al goed, want zeg nu eerlijk, in welke game krijg je nu twee trofeeën voor het bekijken van een proloog?

Deadpool is een Marvelpersonage. Hij heeft meegedaan aan hetzelfde project als Wolverine. Dit betekent dus dat hij zeer snel heelt en bijna niet dood kan. Ook een leuke eigenschap van hem, naast zijn gigantische humor, is dat hij korte stukken kan teleporteren. Zeer handig om achter een vijand te komen of iets te ontwijken. In het verhaal komen ook andere Marvelkarakters voor zoals Wolverine. Erg leuk om die in de game terug te zien. Dit geeft de game toch meer aanzien.

DEADPOOL en wolverine

Deadpool  heeft eigen comics die bekend staan om zijn grove maar goedgeplaatste humor. En daar krijgt Highmoon Studios een dik pluspunt voor. Je games humoristisch willen maken is geen eenvoudige klus maar Highmoon is hier goed in geslaagd door de leuke cutscenes en de opmerkingen die Deadpool maakt tijdens de gevechten, hij vernedert zijn vijanden gewoon.

Je begint in het appartement van Deadpool, dat nogal uitgeleefd is. Je hebt daar wat interacties om Deadpool beter te leren kennen zoals luchtgitaar spelen, naar het toilet (gaan om het maar even netjes te zeggen), op internet surfen, pannenkoeken bakken enz.

Deadpool wil dus een videogame maken maar krijgt dat nergens voor elkaar totdat hij een kantoor opblaast van Highmoon Studios. Die geven hem dan uit angst een script waar hij het natuurlijk totaal mee oneens is en dit grondig veranderd, samen met de speler beleeft hij zijn videogame, daarin hoort dan ook interactie met de speler. Dit zoekt Deadpool dan ook regelmatig zodat je het gevoel krijgt dat je daadwerkelijk onderdeel bent van de game. Het eerste stuk is al een leuk voorteken van alle humor die nog komen gaat! Afijn nu de gameplay.

deadpool fiets

Gameplay

Het is een hack en slash game. Je ramt op knoppen totdat je vijanden allemaal dood zijn. Er zijn combo’s mogelijk door lichte en zware aanvallen te combineren. Door je killstreak zo lang mogelijk te maken krijg je een multiplier waardoor je nog meer punten scoort. Over de punten later meer. Naast vechten met je meleewapens heb je ook afstandswapens en granaten tot je beschikking. Door deze met elkaar te combineren kun je zowel vijanden van dichtbij als veraf de pan in hakken.

Het nadeel van al dat rondspringen en teleporteren is dat de camera niet goed met je meebeweegt. De camera wil soms nog wel eens rond je gezicht blijven hangen zodat je geen vijand meer kan zien. Dit haalt wel de overzichtelijkheid uit de gevechten.

De vijanden gaan eenvoudig neer, je slaat ze vaak genoeg om ze in hun aanvallen te onderbreken. Er zijn momenten waarop je kunt counteren, dit is met dezelfde knop om te teleporteren. Grotere vijanden kun je beter niet van dichtbij aanvallen. Neerknallen is dan de remedie. De variatie van de vijanden houdt het nog net interessant genoeg om hem lekker uit te spelen, je moet verschillende tactieken hanteren om ze efficiënt uit te kunnen schakelen. Het is wat we kennen van andere hack en slash games.

Deadpool zwaard

Wapens en upgrades

Om al je vijanden op komische wijze om te brengen heb je natuurlijk wapens nodig. Gelukkig is er keuze genoeg. Voor meleewapens heb je zwaarden, hamers en de sais. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Denk dan aan snelheid versus kracht.

Voor afstandswapens heb je pistolen, shotgun, machinegeweer en nog meer. Met de punten die je verdient kun je wapens kopen en verbeteren. Je kunt niet zomaar wapens verbeteren. Je moet er eerst voldoende kills mee gemaakt hebben. Een leuke restrictie om niet meteen een wapens volledig te kunnen verbeteren. Naast het verbeteren van je wapens kun je ook jezelf verbeteren. Denk dan aan meer health, meer combo’s, grotere multiplier enz. Kortom voldoende mogelijkheden om de punten ergens aan uit te geven.

Deadpool actiefoto

Conclusie

Het is een game boordevol actie en humor. Deadpool weet je altijd wel aan het lachen te krijgen met zijn zotte acties en de interactie met de speler is ook leuk gedaan. De gevechten zijn niets echt iets bijzonders evenals het upgadesysteem. Niet slecht, dat zeker niet, maar ook niet iets heel anders dan andere games. Je zit vooral lekker op de bank met een glimlach op knoppen te rammen, door de humor en de gameplay is dit zeker geen straf, alleen de camera is erg vervelend. Een dikke 7!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.