Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Solis EasyVac Pro 569 (vacumeersysteem)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, dikke sealrand
  • Trekt mooi vacuüm
  • Optioneel ook met speciale doosjes te gebruiken
  • Simpel in gebruik

THE BAD

  • Snoer wordt nu nog teveel gepropt. Dat moet netter kunnen.

De Solis EasyVac Pro is één van de weinige keukenmachines die je weinig ziet. Waarschijnlijk omdat je ze niet vaak ziet en er nauwelijks reclame voor wordt gemaakt. Jammer, want vacumeersystemen zijn enorm handig in de keuken.

Reden genoeg voor ons om eens zo’n systeem onder de aandacht te brengen en dan pakken we meteen de Solis EasyVac Pro 569 erbij.

Unboxing

De verpakking van de EasyVac Pro 569 bevat naast de EasyVac zelf ook twee setjes met vacuümzakken en een korte handleiding. Eigenlijk heb je die niet nodig, want die vier knoppen op de machine zijn duidelijk genoeg.

Solis-EasyVac-Pro-569-Unboxing

Design

Solis heeft gekozen voor een behuizing van plastic. In ons geval voor wit plastic en dat is handig. Je ziet er namelijk niet snel stof op zitten en ook kleine krasjes en andere gebruikssporen vallen minder snel op.

Solis-EasyVac-Pro-569-Bediening

De bovenkant is voorzien van tiptoetsen. Deze keuze zorgt ervoor dat je de bovenkant schoon kunt maken zonder bang te zijn dat vocht of zelfs sappen van de producten waarmee je werkt in de machine terecht zullen komen.

Solis-EasyVac-Pro-569-Schakelaar

Aan de onderkant heeft Solis een vakje waar het snoer in opgeborgen kan worden. Nouja, meer waar je het snoer in kunt proppen. Ach, het is vooral praktisch want ik irriteer me enorm aan losliggende snoeren in de keuken.

Solis-EasyVac-Pro-569-Snoer

Rollen & Zakken

Voor deze machine zijn bij Solis (maar ook bij andere merken) zowel rollen als zakken te koop. Deze zijn voorzien van een ribbelstructuur en wijken daarmee af van gewone zakken. Dit is zeer belangrijk. De ribbels helpen namelijk met het afvoeren van lucht. Zonder deze ribbels, kunnen namelijk luchtbubbels ontstaan en dat proberen we met deze machines natuurlijk te voorkomen.

Solis-EasyVac-Pro-569-Slang

De rollen en zakken zijn helaas wel wat duurder, dus het loont om op koopjesjacht te gaan en dan groots in te slaan.

Solis-EasyVac-Rollen-en-Zakken

Gebruik

De Solis EasyVac pro 569 heeft diverse gebruiksmogelijkheden. Zo kun je niet alleen voedsel in zakjes vacuüm sealen, maar ook in speciale bakjes. Voor de bakjes heeft Solis een speciale slang in het apparaat zitten. Deze is op de zuigopening te plaatsen.

Solis-EasyVac-Pro-569-Sealrand

Helaas bevat de verpakking geen voorbeelddoosje, dus hebben we dit verder niet getest. Dat Solis alleen zakjes als voorbeeld doet is erg jammer omdat jij als klant dus ook niet kunt ervaren of de doosjes van Solis je zullen bevallen. Een gemiste kans.

Solis-EasyVac-Pro-569-Varkenshaas

Bovenop de EasyVac zitten twee grijze knoppen. Hiermee geef je aan of je vochtig dan wel droog voedsel gaat verpakken en of de machine mag proberen zo snel mogelijk te werken of dat het voorzichtig te werk moet gaan. Met name voor hamburgers is dit heel belangrijk ;-).

Solis-EasyVac-Pro-569-Gemarineerd-Vlees

Om te verpakken, leg je de zak met de opening in de vacuümruimte van de EasyVac. Hierna trekt de machine de lucht eruit en sluit de zak met een mooie, dikke rand af. Wanneer je iets met vocht in een zak hebt zitten, valt het op dat de machine iedere keer net op tijd stopt. Geen idee hoe ze dit doen, maar het werkt.

Solis-EasyVac-Pro-569-Kipspiezen

Conclusie

Ben je fan van lange bewaartijden en koop je net als mij graag vlees dat afgeprijsd is, dan is de EasyVac Pro 569 een hele interessante tool om in de keuken beschikbaar te hebben.

Solis-EasyVac-Pro-569-Packshot

Eén reactie

  1. is het mogelijk om meer concrete uitleg te krijgen van enkel de knop van easyvac pro solis 569

    Welke knop voor droog voedel en knop voor nat voedsel en de knop vacum+seal

    hopend op een antwoord

    dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.