Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195 met 4 sterren.

The Good
  • Mooi compact ontwerp
  • Zeer licht
  • Prima accuduur
  • Super AMOLED display
The Bad
  • Camera heeft soms wat moeite met de juiste belichting vinden


Met de komst van de S4 Mini zette Samsung een traditie voort. Een paar maanden na de lancering van de S4 in Nederland heb ik al enkele dagen de S4 mini in de hand. Een kleinere versie met lagere specs, maar daarom niet minder bruikbaar.

Unboxing

De verpakking van de S4 Mini bevat weinig verrassingen. Zoals we van Samsung gewend zijn bevat deze een witte netstroom adapter, een witte laadkabel (micro-USB), een simpele headset en een korte handleiding.

Samsung-Galaxy-S4-Mini-Unboxing

Design

Zoals de naam al doet vermoeden is de Android smartphone qua design vooral een kleinere versie van haar grotere broertje. Ook nu weer maakt Samsung gebruik van mooie plastics voor de behuizing van de kleine smartphone.

Van links naar rechts: Xperia Z, S4 Mini en SIII
Van links naar rechts: Xperia Z, S4 Mini en SIII

Specs

De EU versie van de S4 Mini is voorzien van een vlotte dual-core 1.7GHz CPU met 1,5GB aan RAM. Samsung geeft je ook 8GB aan opslagruimte wat je via Micro-SD aan kunt vullen.

Samsung-Galaxy-S4-Mini-Accu

Display

Samsung heeft de S4 Mini van een Super AMOLED display van 4,3 inch voorzien. De kleuren spatten dus weer van het scherm. Met een resolutie van 540×960 pixels hou je een pixeldichtheid van ongeveer 256 pixels per inch over. Dat is ook zeer netjes.

Samsung-Galaxy-S4-Mini

Camera

Je krijgt van Samsung een 8 megapixel camera. Overdag levert dat prima plaatjes op, maar bij een breed contrast lijkt de camera helaas wat moeite te hebben. Check de voorbeeldfoto’s maar.

Afstandsbediening

De S4 Mini is, net als de Galaxy Tab3, voorzien van IrDA ofwel infrarood. Met behulp van de WatchOn app is het dan ook mogelijk om je TV en settop box met deze smartphone te bedienen. Een erg leuke feature.

Gebruikservaring

De Galaxy S4 Mini is een dual-core met dual-core prestaties. Het schakelen tussen apps verloopt redelijk vlot en ook het spelen van een spelletje kan prima op het toestel. Verder is het toestel van de laatste Samsung features voorzien zoals Group Play en S Voice. Qua features kom je dus niets tekort bij de S4 Mini.

Het toestel voelt verder erg licht aan. Doorgaans is dit het teken dat de accu niet heel sterk is. Toch houdt de S4 Mini het bij mij anderhalve dag uit bij normaal gebruik. Dat valt dus niet tegen.

Conclusie

De S4 is qua formaat en prestaties echt een kleinere versie van de succesvolle S4 van Samsung. Toch is de Galaxy S4 mini voorzien van de laatste technische snufjes. Zoek je een smartphone die helemaal bij de tijd is, dan is de S4 Mini dus een prima keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.