Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Falcón (Blu-Ray & DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima verhaallijnen
  • Mooie locaties
  • Prima acteurs

THE BAD

  • Misschien wat te kort
  • Vergelijking met 007 gaat niet op

Onder de noemer ‘007 can’t be everywhere at once…’ introduceert Dutch Filmworks de serie Falcón in Nederland. Een serie die is geschreven door de mensen achter de Millennium Trilogy.

Wanneer je op internet gaat zoeken, kom je weinig tegen over de serie Falcón. IMDB laat nog wel weten dat de serie uit 2012 komt en dat er één seizoen is verschenen, maar daar blijft het ook wel bij. We hebben met Falcón du seen redelijk unieke serie te pakken en doorgaans is dat geen al te best begin…

Falcon-Still-2

Falcón vertelt het verhaal van Javier Falcón (Marton Csokas). Hij is inspecteur bij de afdeling moordzaken in het Spaanse Sevilla. Zijn achtergrond blijkt al snel alles behalve schoon en daarmee lijkt de vergelijking met 007, die overigens voor het Britse Mi:6 werkt, niet echt relevant.

Toch is het verleden van Javier Falcón wel het karakter van Falcón tekent en een duidelijke diepere laag geeft. Een diepere laag die in de vier afleveringen op de twee Blu-Ray schijfjes naar voren moet komen.

Falcon-Still-1

Beide discs bevatten twee aaneengesloten afleveringen. Inderdaad, het hele seizoen is 4 afleveringen lang. De eerste disc vertelt het verhaal van de blinde man van Sevilla. Dit is ook de disc waar we meteen heel veel over het leven van Falcón te weten komen. Sterker nog, zijn duistere verleden blijkt een triviale rol te spelen om het raadsel rond een vermoorde restauranteigenaar opgelost te krijgen.

Op disc twee komen we meer in het algemene leven van Falcón terecht. Hij staat wederom voor een moord. Ditmaal is het een projectontwikkelaar die is omgelegd. Wanneer niet al te lang erna ook een vermoorde Chileense journalist opduikt, begint het hele verhaal te stinken en komt Falcón terecht in een netwerk van corruptie en pedofilie.

Falcon-Unboxed

Conclusie

Falcón is een typische eendagsvlieg. Een serie waar we zeer waarschijnlijk helemaal niets meer over zullen horen. Qua verhaallijn lijkt het er ook op dat de schrijvers ook nooit echt het doel hebben gehad om een langlopende hitserie neer te zetten waardoor je aan het einde van de tweede disc ook echt een einde aan het verhaal van Falcón zal herkennen. Prima dus om op een avondje lekker weg te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.