Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Broken City (Blu-Ray & DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Aardig verhaal

THE BAD

  • Verhaal weer niet te pieken

Wanneer Broken City start, zien we agent Billy Taggart (Mark Wahlberg) terrecht staan wegens moord. Moord op een verkrachter en daarmee een moord die hem toch ook een beetje de good guy maakt. Reden temeer voor de burgemeester om in te grijpen en te zorgen dat Billy zo snel mogelijk wordt vrijgesproken.

Na de vrijspraak krijgt hij wel een dwingend advies om het korps te verlaten. Zoals iedere goede ex-copper gaat Billy dan ook aan het werk als privédetective.

Niet veel later krijgt hij ineens een telefoontje van de burgemeester. Die heeft het vermoeden dat zijn vrouw een affaire heeft en hij zou daar graag de bewijzen van zien. Billy krijgt een vette check voor zijn neus gaat als brave detective aan de slag.

Het duurt niet lang voor Billy de eerste bewijzen denkt te hebben. Echter krijgt hij vlak voor de overhandiging een tegenbod. Er blijkt namelijk meer aan de hand te zijn. Voor hij het weet wordt Billy dan ook onderdeel van een politiek steekspel waarbij de toekomst van vele inwoners van de stad op het spel blijkt te staan….

Broken-City-Unboxing

Voor Broken City is een sterke cast aangetrokken. Mark Wahlberg speelt zijn rol zoals we hem kennen uit Shooter, maar dat is niet erg. Dat past namelijk erg goed in deze film. Ook Russel Crowe, die een politicus speelt, zit erg goed in zijn rol. Andere bekende acteurs zijn Catherine Zeta-Jones en Barry Pepper die kleine, maar zeer goed uitgewerkte karakters neerzetten.

Extra’s

Helaas heeft Broken City geen extra’s

Conclusie

Broken City is het zoveelste verhaal over corrupte politici en de man van de straat die in een web van intriges wordt getrokken. Het verhaal loopt lekker rustig door, maar bevat weinig echt bijzondere momenten. Het is de sterke cast die de film wel heel aangenaam maakt om naar te kijken en om hem over een jaar nog eens lekker af te draaien. Geen klapper, maar wel een lekkere weekendfilm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.