GadgetGear.nl

Minix introduceert met de Neo X5mini een directe concurrent voor Apple TV

Apple TV is misschien wel de bekendste mediaplayer van dit moment. Hoewel Apple TV op iOS draait, is het alleen niet mogelijk om er zelf apps op de zetten. De X5mini van Minix kan dat wel en loopt op Android 4.1.1. Een gewaagde concurrent?

De Neo X5mini is de opvolger van de Neo X5 die Minix al eerder introduceerde. De X5mini is vooral kleiner dan de X5 en komt qua uiterlijk wel heel dicht in de buurt van de Apple TV. De X5mini is aan te sluiten via ethernet en WiFi. Daarnaast krijg je twee USB aansluitingen en ene cardreader aan de voorkant terwijl we aan de zijkant nog een optische uitgang vinden.

Onder de motorkap van de X5mini ligt een nog onbekende dual-core Cortex A9 CPU en eem quad-core Mali400 GPU. Er ligt 1GB RAM in en er is standaard 8GB aan opslagruimte beschikbaar.

Minix X5mini Aansluitingen

Hoewel je de X5mini via je smartphone kunt bedienen, levert Minix er ook een standaard afstandsbediening bij. In tegenstelling tot veel andere afstandsbedieningen, heeft Minix de hoeveelheid knoppen beperkt waardoor deze zich beperkt tot de belangrijkste functies.

Beschikbaarheid

De X5mini is in Nederland onder anderen verkrijgbaar via Conrad en dx.com. Binnenkort lees je hier de review.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.