Magellan introduceert met de Echo haar eerste sporthorloge

Magellan maakte al wandel GPS toestellen en ook fietsnavigatie bleek geen probleem voor het merk. Gezien ze bij fietsnavigatie ook al modellen voor sporters hadden, was het natuurlijk maar een kleine stap om ook een sporthorloge te ontwikkelen. Magellan komt deze zomer dan ook met haar eerste serie Echo horloges.

De Echo horloges komen niet alleen. Ze krijgen namelijk ondersteuning van populaire fitness apps waar ze live verbinding mee hebben. Hierdoor kunnen de horloges de loper live op de hoogte brengen van de status van de workout.

Magellan-Echo-Modellen

Het horloge biedt lopers direct toegang tot trainingsdata, notificaties en prestaties. Voor de verbinding tussen het horloge en de smartphone maakt Magellan gebruik van het nieuwe Bluetooth Smart dat in steeds meer smartphones zit. Zo is Bluetooth Smart terug te vinden in de nieuwste versies van de iPhone, in de BlackBerry 10 toestellen en de laatste smartphones van Samsung. Het voordeel van Bluetooth Smart is dat het heel weinig energie kost om een verbinding te leggen.

De Echo beschikt dan ook niet over een herlaadbare accu, maar maakt simpelweg gebruik van een wegwerpbatterij zoals ook de populaire Cookoo watch doet.

Qua apps is de Echo in theorie compatible met alle fitness apps die de Wahoo Fitness API ondersteunen. Hieronder vallen populaire apps als Runtastic en RunKeeper.

Beschikbaarheid

De Magellan Echo komt in het vierde kwartaal op de markt. Niet echt hardloopweer zou je zeggen, maar hij is waterdicht. Geen excuus om er niet meteen mee te lopen dus ;-). De standaard uitvoering gaat €149,99 kosten. Voor €199,99 krijg je er een hartslagmeter bij. De Echo wordt gemaakt in het Cool Blue, Warm Red en Black.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events