We zien steeds meer weerstations verschijnen en ook een verbinding maken met een smartphone lijkt verre van bijzonder. Bij Netatmo pakken ze het anders aan. De weerstations van deze fabrikant houden namelijk ook het klimaat binnenshuis in de gaten.

De Netatmo sensoren worden verbonden met jouw eigen WiFi netwerk waarna zowel iOS als Android smartphones en tablets bij de data van het Netatmo systeem kunnen. Naast het meten van de temperatuur en luchtdruk zit de voornaamste meerwaarde in de CO2 meters waarmee het systeem is uitgerust.

Deze geven namelijk aan hoe de kwaliteit van de lucht in en om huis is. Daarom krijg je twee verschillende sensoren in het basispakket. De kleinste sensor moet je namelijk binnenshuis plaatsen. Moderne huizenbouw heeft namelijk geleid tot huizen die supergeïsoleerd zijn. Hierdoor is het van groot belang om af en toe even de boel te luchten.

NetAtMo-Android

De binnensensor zal via de app van Netatmo dan ook keurig aangeven wanneer je even een raam open moet zetten en wanneer deze weer dicht kan om zo een optimale luchtkwaliteit in huis te krijgen.

De data van de Netatmo sensoren wordt online bijgehouden en is dus altijd en overal bereikbaar. Daarnaast is het mogelijk om terug te kijken in jouw geschiedenis.

Het slim bijhouden van het weer is niet het enige dat belangrijk is geweest voor de ontwerpers van de Netatmo. Design heeft ook duidelijk een belangrijke rol gespeeld. Zo is de behuizing gemaakt van een enkel stuk aluminium en door dit materiaal ook geschikt om buiten te worden geplaatst. De outdoor unit is bovendien voorzien van een wallmount en werkt op 4 gewone AAA batterijen.

Binnenkort lees je alles over dit nieuwe weerstation.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.