Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Canon introduceert de EOS 70D

Vanaf de introductie van de 650D had Canon een probleem. De nieuwe beeldprocessor in de 650D en onlangs de 700D was namelijk een stuk beter dan de 60D. De EOS 60D was dus hoog aan vervanging toe. Met de EOS 70D introduceert Canon die langverwachte vervanger.

De EOS 70D is uiteraard uitgerust met de laatste technologie van Canon, waaronder WiFi. Hierdoor is het voor het eerst mogelijk om vanaf een EOS toestel je foto’s en video’s het web op te slingeren zonder dat je een Eye-Fi kaart hoeft aan te schaffen.

Maar belangrijker is natuurlijk hoe deze nieuwe camera haar plaatjes schiet. De EOS 70D beschikt over een 20,2 megapixel APS-C CMOS sensor. Deze sensor is voor het eerst uitgerust met dual-pixel technologie waardoor de autofocus vloeiender werkt en nauwkeuriger scherp stelt.

Deze aufofocus (AF) beschikt over 19 punten en is een cross-type model. Voor de beeldsensor heeft Canon voor de 14-bits DICIG 5+ gekozen. De camera kan hiermee tot 7 beelden per seconde vastleggen en tot 65 JPEG of 16 RAW afbeeldingen in één burst. Het ISO-bereik van de camera is 100-12.800.

Beschikbaarheid

De EOS 70D ligt eind augustus in de schappen en gaat als enkele body €1.099 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.