Arjan Olsder
Arjan Olsder

Brother rust printers uit met NFC

Hoe weet je dat Apple op moet schieten met ondersteuning van een simpel chippie? Als zelfs printerbouwers de ondersteuning voor NFC al dik op orde hebben. Brother is de eerste die printen hiermee een stuk aangenamer maakt voor eigenaren van BlackBerry, Android en Windows Phone smartphones

De ondersteuning voor NFC zit verwerkt in de nieuwe MFC-J870DW inktjet printer. Het koppelen van een smartphone of tablet met de printer vraagt daardoor niet veel meer dan een korte tik om gegevens uit te wisselen.

De MFC-J870DW maakt deel uit van een compleet nieuwe serie printers die Brother vanaf deze maand in de schappen legt. De printers worden vooral gekenmerkt door vier nieuwe apps die het omzetten van papieren documenten naar digitale bestanden flink veel gemakkelijker moeten maken.

Een voorbeeld hiervan is Note Scan. Deze app print een notitieboekje voor je uit met vouwinstructies. Heb je de notities gemaakt, vouw je het boekje terug en haal je het door de scanner om de aantekeningen snel te digitaliseren.

Een andere handige methode is outline scan & copy. Je trekt met rode inkt een kader om wat je gescand of gekopieërd wenst te hebben. Tijdens het scannen van het document zal de printer de rest van het beeld negeren.

Beschikbaarheid

De prijs van de nieuwe serie loopt van €69 tot aan €149.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.