WWDC: Apple geeft Mac OS X tags & tabs

Apple heeft vanavond de nieuwe versie van Mac OS X gelanceerd. De nieuwe versie kent een aantal vernieuwingen in de interface. De voornaamste vernieuwingen in het besturingssysteem zijn tabbladen en tags in Finder.

Finder

Deze nieuwe functie is vooral goed zichtbaar in Finder. Hier is het mogelijk om, net als bij populaire webbrowsers, verschillende tabbladen open te zetten om zo snel tussen bestanden te kunnen schakelen. Een topidee.

Tags zijn een andere belangrijke vernieuwing in Finder. Dit is moet je zien als metadata of keywords. Door deze aan bestanden te koppelen, kan Finder gerichter zoeken. Vergelijkbare technieken zijn er al voor muziek (ID3 tags) en foto’s (EXIF Data).

Safari

Ook Safari is op de schop gegaan. Deze heeft een nieuwe engine die geen rekenkracht meer gebruikt voor dingen die je toch niet op het scherm kunt zien. Daarnaast bevat deze een homescreen met jouw topsites en sociale aanbevelingen van vrienden.

Maps

Apple heeft Maps wederom van een update voorzien. De kaarten hebben een flinke verfrissing gekregen en het is mogelijk om op de Mac uitgestippelde routes naar een iOS apparaat te sturen. Handig!

iBooks

Ook iBooks komt naar de Mac. Daarmee wordt de Mac nu ook een e-reader. Dit zal vooral handig zijn voor studieboeken waarbij je dan split-screen kunt werken.

Notificaties

Apple heeft ook de notificaties aangepakt. Nu is het mogelijk om direct op notificaties te reageren. Daarbij gaat het natuurlijk om notificaties als e-mails en chatberichten.

iCloud Keychain

Met de iCloud Keychain kun je nu wachtwoorden opslaan in de cloud. Ook creditcardnummers worden zo opgeslagen wat de database van Apple natuurlijk erg waardevol maakt voor hackers. Al jouw gegevens zitten dan namelijk achter één wachtwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.