Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

WD en SanDisk komen met een HDD SSD Hybride schijf

Waar WD een dominante speler is op de markt van de harddrives, speelt SanDisk een belangrijke rol in de wereld van het flashgeheugen ofwel de chips waar zowel SD kaarten als SSD’s van worden gemaakt. Wanneer de twee samen een product op de markt gaan zetten, mag je dus iets bijzonders verwachten.

WD en SanDisk komen dan ook samen met een hybride drive op de markt. Deze drive bevat niet alleen een 500GB harddrive, maar ook een 24GB SSD. Die laatste is op twee manieren in te zetten. Je kunt hen gebruiken als cache of als losse drive.

In dat laatste geval zou je de SSD bijvoorbeeld voor Windows kunnen gebruiken zodat jouw PC lekker snel opstart. Gebruik je hem als cache, dan is het effect heel anders. De drive zal zelf kijken welke bestanden je veelvuldig gebruikt (waaronder Windows) en die op de SSD plaatsen voor snellere toegang. Dit systeem moet deze gegevens natuurlijk wel verzamelen waardoor het even duurt voor je er echt profijt van hebt, maar dan gaat het ook meteen heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.