Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Toshiba komt met nieuwe, opvallende Android tablets in de Excite-lijn

Toshiba heeft tijdens de Computex een drietal interessante tablets gepresenteerd. Het gaat om de nieuwe Excite Pro, Excite Write en de Excite Pure.

Toshiba Excite Pure

De Excite Pure tablet is uitgerust met een 10,1 inch display met een resolutie van 1280×800. Onder de motorkap ligt een Nvidia Tegra 3 processor die het geheel aanstuurt. Deze krijgt 1GB RAM mee en 16GB aan opslagruimte. De tablet beschikt over Bluetooth 4.0 en WiFi.

Aan de voorkant vinden we een 1,2 megapixel camera voor videogesprekken. Aan de achterkant zit een 3 megapixel model.

Toshiba-Excite-Pro

Toshiba Excite Write en Excite Pure

De specs van de Excite Write en de Excite Pure zijn nagenoeg hetzelfde. Ook deze hebben een 10,1 inch display, maar dan met een resolutie van 2560×1600 pixels. Deze hoeveelheid vraat iets meer rekenkracht en dat komt van een Nvidia Tegra 4 processor met een onbekende snelheid. Deze processor krijgt 2GB RAM mee. Ook deze tablets zijn voorzien van Bluetooth 4.0 en WiFi. Modellen met 32GB aan opslagruimte hebben bovendien een 3G/LTE modem aan boord.

Ook hier vinden we aan de voorkant een 1.2 megapixel camera. Aan de achterkant heeft Toshiba echter een 8 megapixel model geplaatst. Deze tablets zijn bovendien uitgerust met speakers van Harman Kardon.

Toshiba-Excite-Write

Toshiba Excite Write

Waar de Write van de Pro verschilt, is de digitizer. Met andere woorden, je kunt er op schrijven. Met een stylus met een nette, dunne punt. We hebben het over dezelfde techniek die Samsung in haar Note apparaten stopt en dat is iets waar ik persoonlijk erg blij van wordt.

Beschikbaarheid

Toshiba levert de Excite tablets alleen in het zilver. De Excite Pure moet €299 gaan kosten. Voor de Pro gaat Toshiba €429 vragen en voor de Write €599.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.