Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de The Numers Station met 3.5 sterren.

The Good
  • Spannend verhaal
  • Realistische vertelling
  • Goede acteurs
The Bad
  • Mist verdieping in het verhaal


Als kind speelde ik met een kleine FM radio. Wanneer ik naar bed ging was dat het enige vertier dat ik op dat moment had. Op bepaalde zenders hoorde ik altijd vreemde piepjes. Het waren analoge kanalen die werden gebruikt om codes door te sturen. The Numbers Station haakt hier naadloos op in, maar dan met FM zenders waar getallen worden uitgesproken. Een mooi begin voor een thriller.

De hoofdrol in The Numbers Station is weggelegd voor John Cusack die de rol van agent Emerson vertolkt. Zijn missie is om Katherine (Malin Akerman) te beschermen. Zij is een medewerkster van één van de kleine zendstations van de CIA. Vanuit deze zenders worden de codereeksen uitgezonden.

Al snel blijkt dat Emerson in een missie verzeild is geraakt waarbij het niet duidelijk is wie nou echt de vijand is. Wanneer Emerson en Katherine in een hinderlaag worden gelokt, zoeken ze hun toevlucht in het kleine zendstation van waaruit ze zichzelf moeten beschermen tegen die mysterieuze vijand.

John Cusack weet de rol van agent Emerson op een zeer overtuigende manier neer te zetten en dat is belangrijk. Het verhaal van The Numbers Station wordt namelijk niet heel ver uitgediept. Het zijn vooral Emerson en Katherine die de film vullen en dat is jammer. De film laat namelijk heel veel ruimte voor een breder en dieper verhaal.

Extra’s

Helaas ontbreken de extra’s.

The-Numbers-Station-Unboxing

Conclusie

Dat de film veel meer diepgang had kunnen hebben is duidelijk. Is The Numbers Station daardoor een slechte film? Nee. Het script bevat zeker voldoende spanning en het acteerwerk is behoorlijk goed. Het is echt alleen de verdieping die ik aan het einde nog een beetje mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.