Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Stokke Flexi Bath

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact mee te nemen
  • Voorzien van stop
  • Flexibele bodem heeft veel grip in een badkuip
  • Newbord support laat de kleinsten lekker zelf liggen

THE BAD

  • De clip kan even flink in de weg zitten voor baby-armpjes en beentjes

Begin dit jaar liet Stokke ons haar Flexi Bath zien. Een badje, speciaal voor kinderen tot 4 jaar, dat handig opvouwbaar is. Ideaal voor reizende of kleinbehuisde gezinnen. Met het heerlijke zonnetje van de afgelopen dagen wist het Flexi Bath van Stokke pas echt haar kracht te laten zien, als handig buitenbadje.

Unboxing

De Flexi Bath bestaat uit één onderdeel. Echt ‘unboxen’ is er in dit geval dus niet bij. Uitpakken en klaar voor gebruik dus. Datzelfde geld ook voor misschien wel de belangrijkste accessoire bij de Flexi Bath, de Newborn Support

Stokke-Flexi-Bath-Unboxing

Design

De Flexi Bath is verkrijgbaar in het geel, wit, blauw en transparant. Met name die laatste optie is heel interessant. Je kunt zo vanaf de zijkant goed in de gaten houden hoe het kind in bad zit. Zweven de beentjes omhoog, weet je meteen dat je er teveel water in hebt gedaan. Blijven ze mooi op de grond, dan kunnen ze redelijk zitten. Wat mij betreft de enige kleur die je moet kopen ;-).

Stokke-Flexi-Bath-Transparant

Daarnaast is het badje volledig inklapbaar. Handig om mee te nemen dus.

Stokke-Flexi-Bath-Ingeklapt

Flexi Bath voor buiten

Echt handig is de Flexi Bath pas wanneer je hem meeneemt op vakantie of misschien gewoon lekker een dagje naar het strand. De zon warmt het water lekker snel op als het wat aan de koude kant is. Daarnaast kun je de kleine goed in de gaten houden.

Stokke-Flexi-Bath-Newborn-Spat

Flexi Bath voor na 4 jaar

Denk je dat het leven van de Flexi Bath er na vier jaar op zit? Vergeet het maar! Deze rechthoekige bak blijkt namelijk ook ideaal om het rooster van de BBQ in schoon te maken :-).

Stokke-Flexi-Bath-BBQ

Flexi Bath Newborn Support

Als optie heeft Stokke de Flexi Bath Newborn Support bedacht. Dit is een soort oversize schoenlepel die de baby steun geeft om zelf in bad te kunnen liggen. In dat geval doe je natuurlijk maar een klein laagje water in het badje.

Badderen

In het geval van onze testbaby, 8 maanden oud, is de newborn support pure luxe. Hij kan al wel aardig zitten, maar met de voetjes omhoog liggen bevalt hem ook wel.

Stokke-Flexi-Bath-Newborn-Support

Een magische werking heeft de clip die ervoor moet zorgen dat het badje ingeklapt blijft. Hij glijdt hier soms met handjes en voetjes tegenaan. Zelf zou ik liever een losse clip gezien hebben zodat de rand van het badje geen uitstekende delen heeft.

Stokke-Flexi-Bath-Clip

Conclusie

De Flexi Bath is een badje dat flexibel inzetbaar is. Ik weet zeker dat dit badje de komende maanden heel wat kilometers in de kofferbak gaan maken, want deze glimlach wil ik als trotse vader ook wanneer ik bij familie op bezoek ben kunnen zien.

Stokke-Flexi-Bath-Lach

3 reacties

  1. Er zijn meer kleuren dan hier in de review staat zoals: roze,paars,oranje..ik heb dit badje sinds afgelopen dindag in knal oranje! 😀 lekker flitsend,en erg handig badje! Neemt ogevouwen bijna geen ruimte n beslag,en dat bij onze ieniemienie-badkamer ideaal!

  2. ik vind het een superbadje. wat ik heel grappig vind is dat ik deze 2 jaar geleden heb gekocht, van een ander merk (een engels merk) en dat stokke zegt dat zij het enige merk zijn die een badje als deze hebben.
    Ik ben op mijn werk en kan het merk niet zo een twee drie verzinnen, maar stokke is dus echt niet de eerste met dit badje…… mijn dochter is nu drie en speelt er nog steeds in, geweldig badje, alleen niet van stokke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.