Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg Camera Link voor de iPad

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Alles-in-één oplossing
  • Werkt zoals het origineel
  • Goedkoop

THE BAD

  • Voelt iets goedkoper aan

Enkele weken geleden lanceerde Sandberg de Camera Link voor de iPhone. Een handig klein apparaatje dat eigenlijk doet wat de Camera Connection Kit van Apple ook kan, maar dan in één behuizing en een stukje goedkoper.

Unboxing

In de verpakking van de Camera Link zit enkel het apparaatje zelf en een kapje om de plug te beschermen. Voor onze test maken we gebruik van de 30-pins uitvoering van de Camera Link.

Sandberg-Camera-Link-iPad-Unboxing

Design

De Camera Link is qua design vrij simpel gehouden. Wit plastic, ronde kanten en een zwarte opdruk. Het plastic voelt wel meer plastic dan de originele kit van Apple.

Sandberg-Camera-Link-iPad-gebruik

Aan de onderkant zit een USB aansluiting waarmee je een camera direct op de Camera Link aan kunt sluiten. Daarnaast zit er een SD Cardreader in. Via een schakelaar bepaal je welke je gebruikt.

Gebruik

We hebben het over een product dat maar één ding kan en dat ene ding doet hij prima. De Camera Link wordt goed herkend door de iPhone. Er zijn geen afwijkingen te vinden.

Sandberg-Camera-Link-iPad-Screenshot

Conclusie

Sandberg’s Camera Link doet wat Apple’s Camera Connection Kit doet, maar dan goedkoper en alles zit in één behuizing. Hij voelt wel wat goedkoper aan, maar qua werking kan ik geen reden vinden waarom je dat tientje extra voor de Apple oplossing neer zou leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.