Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pentax komt met de opvallende Q7 systeemcamera

Pentax heeft deze week de opvallende Q7 systeemcamera geïntroduceerd. Deze nieuwe Q7 is verkrijgbaar in 120 kleurencombinaties, al verwachten we er maar een paar hier in de Nederlandse schappen.

De Q7 heeft een grotere beeldsensor dan andere camera’s uit dezelfde reeks meegekregen. Het gaat om een 1/1.7 inch backlit CMOS. Hierdoor moet de beeldkwaliteit van de Q7 ook een stuk strakker zijn dan haar voorgangers. Hierdoor verandert ook het bereik van de lenzen die je erop plaatst. Zo zal een 27.5/83mm zoomlens zich gaan gedragen als een 23/69mm zoomlens. De beeldsensor beschikt bovendien over een sonisch schoonmaaksysteem om stofdeeltjes te verwijderen.

De Q7 heeft een ISO-bereik dat oploopt tot 12.800 en ook dat is weer een verbetering voor de Q-series. Daarnaast is de chip van de Q7 10% sneller in het verwerken van de beelden. De opstarttijd is nu ook teruggelopen naar één seconde.

 

Zoals het een moderne camera betaamt, is de Q7 ook in staat om films te schieten. Dit gaat met een Full HD resolutie van 1920x1080p op 30 frames per seconde. Filmpjes worden opgeslagen in het H.264-formaat.

Op de achterkant van de Q7 is een 3 inch display te vinden met een 3:2 verhouding.

Beschikbaarheid

Prijzen zijn nog niet gecommuniceerd. Wel weten we dat de Pentax Q7 over ongeveer 8 weken hier inde schappen moet liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.