Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek: Bijna de helft van de Nederlanders bezit een tablet

Het GfK heeft becijferd dat bijna de helft van alle Nederlanders een tablet bezit. Nouja, de helft van alle Nederlanders die ouder is dan 13 jaar. Binnen die groep heeft 44% namelijk een tablet in huis.

De grootste stijging zit in de leeftijd tussen de 13 en 17 jaar en de groep van 65 jaar en ouder. In de leeftijd 13-17 jaar lag het percentage tabletbezitters vorig jaar nog op 10% tegenover 39% dit jaar. In de groep 65+ was dit vorig jaar 15% tegenover bijna een derde dit jaar.

In de eerste helft van 2013 zijn er ook één miljoen smartphonegebruikers bijgekomen. In totaal kent Nederland nu 8 miljoen smartphonegebruikers. Over het afgelopen jaar zijn het wederom de 65 plussers waar een groot deel van de groei zat. Die groep is namelijk verdubbeld.

Ook loopt het aantal mensen met maar één smartdevice sterk terug. 56% van de Nederlanders bezig namelijk 3 of meer apparaten. In 2011 was dit nog 24%. Het aantal mensen dat maar één smartdevice heeft ligt op 15%.

Ook opvallend in het onderzoek is dat het aantal Facebookgebruikers in Nederland nauwelijks stijgt. Dit eerste halfjaar steeg het aantal van 66% naar ruim 68%. De stijging zit hem voornamelijk in de groep 50+.

Deze gegevens zijn afkomstig uit het onderzoek GfK Trends in Digitale Media dat afgelopen week is gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.