Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nederland heeft Europese primeur gebogen TV door LG

LG Electronics Benelux presenteerde vandaag de eerste gekromde – ofwel Curved – OLED TV in Europa aan de Nederlandse pers. Na HD, 3D, 4K is het nu het gebogen scherm om de consument naar de winkel te lokken. De 55EA98 is een waar stukje unieke beeldschermtechnologie voor een nieuwe HD beleving.

P1000944De Koreaanse beeldscherm producent heeft in haar belevingsruimtes in de USA ontdekt dat niet alleen haarscherp beeld prettig is, maar vooral de kijkhoek. Door een kromming toe te passen krijgt de HD tv kijker een ‘mini IMAX cinema’ ervaring. De vormgeving van de 55EA98 is werkelijk uniek en het beeld is erg overtuigend. De kunstglazen onderkant van de TV dient als voet en laat de TV optisch zweven. Door de gebogen vorm van de behuizing en het beeldscherm is namelijk geen extra voet noodzakelijk. De hoge tonen speakers zitten in de transparante onderkant verwerkt en zijn van enigszins doorzichtig materiaal.

P1000951Natuurlijk is de pixel technologie in de televisie ook state-of-art. De OLED technologie van LG beschikt over een nieuwe technologie om een perfecte beeldkwaliteit te realiseren: de 4-Color Pixel. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt wordt.

De televisie is aan de achterkant bedekt met koolstofvezel, een duurzaam en sterk materiaal dat gebruikt wordt voor vliegtuigen en formule 1 bolides. Voor het unieke design werd de Curved Oled TV onderscheiden met de Best of the best design award van Reddot.

Prijzen zijn nog niet bekend. LG streeft naar een introductie rond de herfst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.