Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft past beleid rondom geleende games aan

Na een flinke lading kritiek heeft Microsoft besloten om haar DRM (digital rights management) voor de Xbox One aan te passen. Het uitlenen en doorverkopen van gebruikte games gaat gewoon mogelijk worden.

Microsoft’s Don Mattrick maakte deze aankondiging in een blogpost. Het zal nog wel nodig zijn om de Xbox One de eerste keer via internet te activeren, maar er zal geen noodzaak tot een permanente internetverbinding zijn. Daarnaast zijn games dus gewoon door te geven aan anderen. Daarmee is Microsoft qua DRM terug op het niveau van de Xbox 360.

Hoewel je games op de harddrive kunt installeren, blijft het door deze wijziging wel nodig om de originele disc in de drive te hebben liggen zodat de Xbox zeker weet dat je het spel bezit. Gedownloade games kunnen niet worden doorverkocht.

Microsoft zal ook geen regiogebonden beperkingen opleggen. Je kunt dus een game uit Amerika importeren en op jouw Nederlandse Xbox One spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.