Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Met de ATIV Q zet Samsung Windows 8 en Android op één tablet

Gisteravond presenteerde Samsung een wel heel bijzondere tablet; de ATIV Q. Deze nieuwe tablet draait tegelijk een volledige versie van Windows 8 en het Android 4.2.2 besturingssysteem. Daarnaast introduceerde Samsung ook de ATIV Tab 3, ’s werelds dunste Windows 8 tablet.

Een aantal jaar geleden maakte ik veel gebruik van de HTC Shift. Een kleine hybrid die zowel Windows Vista als Windows Mobil 6.0 draaide. Vernieuwend voor die tijd, maar helaas ook erg traag. Gelukkig is de tijd nu rijp om dit soort producten opnieuw in de markt te zetten. De hardware is inmiddels snel genoeg.

Samsung ATIV Q

De ATIV Q is door Samsung ook van een opmerkelijk scharniersysteem voorzien. De tablet bevat namelijk een eigen toetsenbord dat eronderuit geschoven kan worden. In totaal is de tablet door dit systeem in vier standen te gebruiken. De tablet is 13,9mm dik en weegt 129 kilo.

Niet alleen het scharniersysteem van de ATIV Q is bijzonder, ook het scherm weet de aandacht te trekken. Het heeft een resolutie van 3200×1800 (QHD+) en dat op 13,3 inch. Hierdoor heb je een pixeldichtheid van 275 pixels per inch.

Samsung ATIV Tab 3

De Samsung ATIV Tab 3 zit in dezelfde behuizing als de Galaxy Tab 3 die Samsung eerder al aankondigde. Hierdoor is het met 8,2mm dikte de dunste Windows 8 tablet op de markt. Het hele ding weegt slechts 550 gram en de accu moet 10 uur meegaan.

De ATIV Tab 3 beschikt over ondersteuning voor de S Pen, wat voor velen een interessante feature zal zijn. Daarnaast krijg je standaard ook Microsoft Office home & student.

Features voor beiden

Zowel de ATIV Q als de ATIV Tab 3 beschikken over SideSync. Hierdoor werken ze nauw samen met je smartphone. Je kunt berichten op je smartphone lezen op de tablets en ook beantwoorden als het moet. Ook zijn foto’s van de smartphone te bekijken en te bewerken. Ook is het mogelijk om op de tablet een back-up van de smartphone te maken.

Beschikbaarheid

De Samsung ATIV Q ligt vanaf augustus in de winkel voor €1.699. De ATIV Tab 3 gaat €699 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.