De rechtbank in Haarlem heeft vanmorgen winkelketen iCentre failliet verklaard. iCentre was de grootste zelfstandige verkoper van Apple producten in Nederland.

De winkelketen bestond uit 34 vestigingen en kreeg afgelopen week al uitstel van betaling. Of dit echt het einde van de keten gaat betekenen is nog niet bekend. BAS Group, die eigenaar is van winkelketens als myCOM en Dixons, heeft al interesse in iCentre getoond. BAS Group zou 24 van de 31 filialen over willen nemen.

Tot er meer zekerheid is, zijn de winkels van iCentre gesloten. Wat het lot van de 400 werknemers van iCentre zal worden, is nog onbekend. Bij een overname van winkels zou het personeel van die winkels ook overgenomen kunnen worden.

Webshop nog open

Nu de boedel en inkomsten van iCentre bestemd zijn voor de schuldeisers, is het opvallend om te zien dat de webshop nog gewoon orders accepteert. Het risico hiervan is dat je wel je order afrekent, maar nooit uitgeleverd gaat krijgen omdat je als klant achteraan in de rij van schuldeisers komt te staan. Nog maar even niet gebruiken is ons advies.

Per 19-06 heeft BAS een groot deel van iCentre overgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.