GadgetGear.nl

HP komt met 21,5 inch all-in-one Android PC

Terwijl de nieuwste Chromebooks net in de schappen ligt, komt HP met een onverwachte zet. HP komt met een all-ine-one PC met daarop Android geïnstalleerd en passeert daarmee Google’s Crome OS desktop besturingssysteem. Met de Slate21 zoekt HP aansluiting bij de consument die al veel met Android smartphones en tablets werkt. Dit omdat de gekochte […]

Terwijl de nieuwste Chromebooks net in de schappen ligt, komt HP met een onverwachte zet. HP komt met een all-ine-one PC met daarop Android geïnstalleerd en passeert daarmee Google’s Crome OS desktop besturingssysteem.

Met de Slate21 zoekt HP aansluiting bij de consument die al veel met Android smartphones en tablets werkt. Dit omdat de gekochte apps ook gewoon op deze PC werken. Daarnaast brengt het de kostprijs van een all-in-one PC omlaag tot onder de $400.

HP beseft zich ook dat dit soort PC’s door het hele gezin worden gebruikt. HP heeft dan ook aanpassingen aan Android gemaakt zodat je met maximaal 5 gebruikersprofielen kunt inloggen. Echt een PC voor het hele gezin dus.

HP-Slate21-Functies

Dat de PC zo goedkoop is ligt niet alleen aan de prijs van Android (gratis). De hardware is namelijk vergelijkbaar met dat in een snelle smartphone of tablet. HP heeft er namelijk een quad-core NVidia Tegra 4 processor in liggen. Het spelen van spelletjes zal dan ook geen probleem vormen.

Wanneer de Slate21 op de markt komt heeft HP nog niet bekendgemaakt.

Reageren