Een sfeervol verhaal van een historisch moment in Hollywood. Anthony Hopkins speelt als de grillige Alfred Hichcock. Hij riskeert zijn reputatie, huis en zelfs zijn huwelijk door zijn obsessie om het horrorverhaal; Psycho te verfilmen. Uiteindelijk weet Alfred zowel zijn vrouw Alma (Helen Mirren) als het publiek voor zich te winnen met een fantastisch meesterwerk

In de film is een bijzondere rol weggelegd voor het liefdesverhaal tussen Hitchcock en zijn vrouw waardoor de klassieker, naast de echte liefhebber, ook een breder publiek aanspreekt. Alma Reville steunt haar man door dik en dun. Ook al gruwelt ze van het verhaal Psycho en Alfreds gewoonte om zijn vrouwelijke hoofdpersonages met net iets te veel liefde te casten en regisseren, ze blijft naast haar man staan. Tijdens de opnames van Psycho wordt het haar toch te veel en zoekt ze steun bij bevriend schrijver Whitfield Cook (Danny Huston).

DSC_6172.NEF

Dit maakt Alfred gek van jaloezie en drijft hem zelfs zo ver dat een aantal scènes gewelddadiger uitvallen dan gepland. Ook dan zet Helen Mirren het ijzersterke karakter van Alma geweldig neer en laat ze zien hoe diep haar liefde voor ‘Hitch’ gaat.
Wanneer hij overwerkt blijkt neemt Alma het roer van de door haar gehate productie over. Zal zij het concept in ere houden en overleeft hun relatie de première? HITCHCOCK: een blik achter de schermen van het iconische ‘Psycho’, maar bovenal een kijkje in de keuken van het huwelijk van Hitch & Alma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.