GadgetGear.nl

GEAK komt met een slimme NFC ring

Helaas zijn ze nog niet actief buiten China, maar leuke producten maken ze wel bij GEAK. Zo komen de Chinezen binnenkort met een slimme NFC-ring op de markt die het leven van de mobiele gebruikers een stuk aangenamer moet maken. De ring bevat namelijk een NFC tag waarmee smartphones ontgrendeld kunnen worden zonder dat je […]

Helaas zijn ze nog niet actief buiten China, maar leuke producten maken ze wel bij GEAK. Zo komen de Chinezen binnenkort met een slimme NFC-ring op de markt die het leven van de mobiele gebruikers een stuk aangenamer moet maken.

De ring bevat namelijk een NFC tag waarmee smartphones ontgrendeld kunnen worden zonder dat je het wachtwoord hoeft in te geven. Gewoon door de smartphone in de hand van de ring te houden. Ook kan zo voorkomen worden dat de smartphone in standby gaat.

De ring kan ook worden gebruikt om informatie uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan digitale visitekaartjes.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de beschikbaarheid beperkt tot China en met een prijs van slechts €25 is dat jammer. Het lijkt mij namelijk een hele handige gadget voor onderweg.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.